Lumines

Anmeldt af: Rasmus Abildgaard Slot - 31. august 2005 - kl. 21:22
Del denne artikel:
0 0

Spillet Luminies er siden launch mere eller mindre blevet hædret som det mest geniale spil til Sony’s håndholdte PSP. Men er spillet virkeligt så genialt som folk siger? Læs vores anmeldelse, og se vo

Da spillet Tetris udkom tilbage i 80’erne, blev det lynhurtigt meget populært. Og selv den dag i dag er Tetris spillet at finde mange steder, og der er næsten ikke en eneste person med en computer, som ikke på et eller andet tidspunkt har prøvet eller set Tetris.

Luminies minder på mange måder om Tetris, men alligevel er der tale om et helt unikt koncept, som overhovedet ikke kan forveksles med Tetris – i bund og grund er det eneste de 2 spil har til fælles, at brikkerne kommer ned fra oven, og at man skal få fjernet dem inden skærmen bliver fyldt op.

Gameplay
Spillet giver dig mulighed for at vælge imellem 1 player, 2 player, imod computeren eller små puzzles, som når de er gennemført låser op for nye puzzles. 1 Player mode indeholder flere forskellige spilmuligheder, hvoraf challenge mode og single skin mode er dem, der tager længst tid.

Ens for alle modes er, at man får serveret en række firkanter, som består af 4 ”klodser” i 2 forskellige farver. Det gælder så om at gruppere farverne i klodser med 4 farver ved siden af hinanden. Jo flere grupperinger af 4 stk. man kan nå at lave før ”timelinen” ruller ind over klodserne fra venstre, jo flere points får man pr. omgang. Når timelinen fjerner de grupperede klodser, falder de klodser som måtte ligge ovenover nedad.

Lumines

Challenge mode er nok spillets mest interessante spillemode, men er som sagt også den mest tidskrævende. Her skal man spille igennem forskellige baner på forskellige hastigheder, og man dør først, når klodserne når toppen af skærmen. Under spillet skifter banerne, dog kun på den måde, at de klodser, som man har samt baggrunden skifter farve, og så skifter hastigheden naturligvis også.

Har man ikke lige en times tid til at spille i challenge eller single skin modes, er der også mulighed for at prøve kræfter med 4 tidsbaserede modes, hvor det gælder om at lave den højest mulige score på enten 60, 180, 300 eller 600 sekunder. Det lyder måske meget simpelt, men man bliver hurtigt ret fanget af også disse spillemodes.

En af de ting, som er med til at gøre Lumines til sådan et genialt spil, er naturligvis highscoren. Man har her mulighed for enten at konkurrere imod sig selv, eller hvis man tør, kan man jo lade sine venner spille. Dette åbner dog op for risikoen for, at dine venner slår din rekord, og du derfor kommer til at bruge mange timer på at forsøge at slå dem igen.

2-player spillemoden foregår via PSP’ens wifi og tillader som du måske kan gætte op til 2 brugere.
Multiplayer er altid et godt udgangspunkt, når det handler om at forlænge et spils levetid, og det er naturligvis også tilfældet her. Spilleområdet, som normalt fylder hele skærmen, bliver nu delt op i 2 dynamiske områder. Jo flere blokke du får fjernet, jo større bliver dit område – og des mindre bliver din modstanders område. Taberen er den spiller, som først løber tør for plads.

Lumines

Grafik
Den grafiske del af Luminies minder meget om det tidligere så populære spil Tetris. Baggrundene, som skifter igennem spillet, er ret pænt lavet, men det er sjældent, at man har tid til at ligge mærke til dem.

Lyd
Lydsiden af Lumines består ganske simpelt af et enkelt soundtrack, som kører igen og igen. Lydens tempo er med til at gøre, at man efterhånden som spillet skrider frem, begynder at føle sig mere og mere stresset.

Lumines

Holdbarhed
Samtidigt med at jeg anskaffede mig min PSP, købte jeg små 10 spil til den, ud af de 10 spil er det uden tvivl Lumines, der har fået mest opmærksomhed. De mange forskellige spillemodes og naturligvis highscoren er med til at forlænge spillets levetid nærmest ud i det uendelige. Det eneste irritationsmoment ved netop highscoren er, hvis det ikke er ens eget navn, der står øverst på den.

Overall
Køber man en Sony PSP, er Luminies et must. Er man i forvejen fan af puzzle genren, vil man utvivlsomt få rigtigt mange timer til at forsvinde ud i den blå luft med dette spil.
Gameplay:10
Grafik:8.0
Online:
Holdbarhed:10
Overall 9.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.