MLB 13: The Show

Anmeldt af: Lars Grubak Larsen - 24. marts 2013 - kl. 20:25
Del denne artikel:
3 0

Sonys årligt tilbagevendende baseballserie MLB: The Show er tilbage. Vi har kigget nærmere på spillet, hvis forlæg for mange danskere blot virker som en yderst kompliceret variation af rundbold.

Jeg skal være ærlig. Mit kendskab til amerikanernes nationalsport og 'favorite past time' er begrænset til spillefilm som A League of Their Own og Moneyball og enkelte direkte brudstykker, når jeg en sjælden gang passerer en tv-kanal, der viser en kamp. Mine forudsætninger for at anmelde MLB 13: The Show ud fra, hvor retvisende det præsenterer baseballsporten, er derfor noget ringe. Jeg kan imidlertid fortælle, om det er værd at spille for os, der ikke umiddelbart er fortrolige med alle spillets facetter.

Det første, man lægger mærke til i MLB 13: The Show, er unægteligt den grafiske præsentation, som imponerer på trods af, at spillet eksekveres på den efterhånden aldrende PlayStation 3. Hvad enten det er de veludførte spillermodeller, den overbevisende boldfysik eller de gennemgående vidunderlige animationer, er årets The Show simpelthen en nydelse for øjnene. Det skrives ofte i forbindelse med sportsspil, at man kan forveksle det, der foregår på skærmen, med en faktisk live-transmission, men med The Show er den beskrivelse mere præcis end nogensinde. Hver spiller har sit helt eget kropssprog, bevæger sig rigtigt i forhold til, hvad der sker på banen og hvor med- og modspillere befinder sig, bolden falder på den helt rigtige måde, og det er næsten hovedpinefremkaldende at tænke på, hvor mange beregninger, det må kræve at få alle hændelser på banen til at spille sammen på den facon. Kun det meget pixelerede publikum falder lidt ud, og så dykker frameraten enkelte gange ved overgange mellem gameplay og de konstruerede spillerreaktioner.


Lyden kan dog ikke følge med den stærke billedside. Kommentatorerne er ganske enkelt drønkedelige og holder sig for det meste til banale spilanalyser og observationer, og allerede efter den første kamp føler man, at man har hørt det meste, de har at byde på. Ikke engang i finalekampe, kan de få sig selv til at levere noget ekstraordinært, og heller ikke publikum virker specielt begejstret, selv ikke når deres hjemmehold vinder et mesterskab. Det går ud over stemningen.

Men tilbage til det oprindelige spørgsmål: Er MLB 13: The Show overhovedet noget værd, hvis man ikke på forhånd er fortrolig med sporten? Svaret er et forsigtigt ja. Men det kræver tid og mange nederlag at nå til et niveau, hvor man føler, at man kan være med. I tilfælde af, at man er godt bekendt med sporten og ikke ejer det sidste spil i serien, er jeg ikke i tvivl om, at MLB 13: The Show er en god oplevelse.

Spillet er godt nok udstyret med en begyndersværhedsgrad, der introducerer spilleren til de helt grundlæggende gameplayelementer, inden de kastes ud i at jonglere med alle facetterne i batter-, pitcher-, løbe- og markspillet, men her er spillet simpelthen så automatiseret og overfladisk, at man ikke gider hænge der alt for længe. Her er det blot et spørgsmål om at placere bolden rigtigt som pitcher eller at time sit slag rigtigt som batter. Alle andre opgaver udføres af den kunstige intelligens, og man føler sig snarere som tilskuer end medspiller, når man først har ramt bolden.


Det er faktisk der, når bolden er ramt, at spillet bliver rigtig interessant. På den næste sværhedsgrad er det nemlig spilleren selv, der skal bedømme, til hvilke baser ens spillere skal løbe, og hvorhen ens udehold skal kaste bolden for at reducere antallet af runs. Batting og pitching kompliceres endda yderligere, og det er vanskeligt at følge med og tage de rigtige beslutninger, når tempoet bliver højt og ens grundforståelse stadig er mangelfuld. I starten gør man ofte det forkerte i farten, men fordi grundgameplayet er så åbenlyst solidt og kontrollen så intuitiv, er man aldrig i tvivl om, at hvis man bare bliver ved, så vil det gode spil komme - og det kommer. Når man for eksempel som udehold første gang oplever at få flere spillere dømt ude ved at være hurtig til at kaste bolden mellem baserne, så er det tilfredsstillende at vide, at det er en selv, der alene har afholdt hjemmeholdet fra at få point.

Blandt gamemodes er der et bredt udvalg af turneringer og quick-play spiltyper, mulighed for at støbe en spiller og følge ham igennem hans karriere, træningsøvelser samt en række online modes, blandt andet en FIFA Ultimate Team-lignende gamemode kaldt Diamond Dynasty, hvor man skal opbygge sit eget hold og spille mod andre spillere. Der er med andre ord nok at give sig til.


Så er du enten vild med baseball eller indstillet på at bruge tid på at blive det, så er MLB 13: The Show en flot sportsudgivelse, der bestemt er besværet værd. Spillet leverer et stærkt gameplay, et væld af gamemodes at afprøve det i og en imponerende præsentation, der viser, at PS3'en stadig har lidt i sig endnu.
+ Flot grafik - Intuitiv styring - Tilfredsstillende gameplay
Svært for begyndere - (næsten) kun for fans - stemningsfattig lyd
Gameplay:8.5
Grafik:9.0
Online:8.0
Holdbarhed:8.0
Overall 8.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.