Need for Speed: Hot Pursuit

Anmeldt af: Jakob Kofod - 23. november 2010 - kl. 18:53
Del denne artikel:
3 0

Need for Speed Hot Pursuit sprøjter ren benzin ind i din Playstation og leverer en af de bedste arkade racing oplevelser til Playstation 3.

Need for Speed serien startede i 1994, hvor gamerne første gang blev introduceret til et univers med lækre biler og høj hastighed. Need for Speed: Hot Pursuit er det 16. spil i rækken af Need for Speed spil, og det skal med det samme være sagt, at dette spil ikke er et forsøg på at simulere køreoplevelsen fra det virkelige liv. Der er her tale om en ren arkaderacer, hvor det kort og godt handler om at køre race.

Need for Speed: Hot Pursuit foregår i et område ved navn Seacrest County, området byder både på italiensk inspirerede strækninger med skarpe hårnålesving, lange kyststrækninger med små genveje og åbne ørkenområder, der alle inspirerer til race. Det er nemlig hverdagskost, at biler som Ford GT, Corvette ZR1, Porche 911 Turbo S og Lamborghini Gallardo kører race i Seacrest County. Det har resulteret i, at politiet har måttet skifte deres almindelige biler ud med selvsamme biler, som racerne bruger - dog med blå blink på - for at forsøge at sætte en stopper for racernes hærgen.




Man har mulighed for at spille enten som racer eller som politi, spillet er nemlig bygget op på den måde, at der er to uafhængige karrieredhttp://login.pslife.dk/cms/reviews?s=createele; en hvor man spiller som racer og en, hvor man spiller som politiet. Det foregår på den måde, at man vælger sine race på et nemt overskueligt kort over Seacrest County. Man kan dermed frit bestemme om man vil køre hele racer- eller politikarrieren først eller blande det lidt.

Der er forskellige løbstyper til de to karrieredele; i hver kan man få en guld-, sølv- eller bronzemedalje alt afhængig af, hvor godt eller hvor hurtigt man klarer det pågældende race. Som racer kører man primært dueller en mod en, tidskørsler, hele gaderaces, hvor det gælder om at komme først, eller de såkaldte hot pursuits, hvor det gælder om at komme først i mål, mens man jages vildt af politiet. Kører man som politi, handler det primært om at få lukket ned for gaderacerne. Som politi kører man primært løb, hvor man skal stoppe en bilist, der kører i en stjålen bil, lave et såkaldt rapid response, hvor man skal nå frem til et bestemt sted for at være en del af en vejblokade eller hot pursuit, hvor man som politi skal sørge for at smadre alle bilerne i et race, inden de når frem til målstregen.




Man optjener løbende bounty, som er spillets form for point. De gives efter hvert løb alt afhængig af, hvor godt man har klaret sig. Efterhånden som man optjener bounty, stiger man i rang og åbner op for nye biler og løb samt får opgraderet ens udstyr. Systemet fungerer upåklageligt og sørger for at holde en klistret til spillet, da man lige skal se, hvilken bil, man åbner op for næste gang.

Både som racer og politi har man adgang til forskelligt udstyr for at kunne klare missionerne. Racerne har adgang til en turbo, sømmåtte, en såkaldt jammer, der sørger for, at politiets radar bliver sat ude af spil et øjeblik, og et EMP angreb, der midlertidigt slukker for elektronikken. Politiet har også adgang til en sømmåtte og EMP angreb, man har derudover mulighed for at indkalde en vejspærring og kalde på assistance i form af en helikopter. Det forskellige udstyr, der er tilgængeligt, tilføjer spillet et meget taktisk element, da man kun har adgang til et bestemt antal under hver løb. Det handler derfor om at finde ud af, hvornår det er smartest at bruge sit udstyr for at klare missionen bedst muligt, da man kan ende i en situation, hvor man som politi ikke kan nå at fange raceren inden målstregen, fordi man har brugt sit udstyr forkert.

Karrieredelen er solidt opbygget, og der ligger rigtig mange timer i spillet. Til at starte med kan spillet dog virke meget let for en øvet racerspiller, men spillets sværhedsgrad stiger løbende, hvilket gør, at selv den mest hardcore gamer nok skal blive udfordret, såfremt man går efter at få guld i alle missioner. Uanset om man spiller karrieredelen som politi eller racer, er man godt underholdt hele vejen igennem, da de forskellige løbstyper sørger for god adspredelse, det bliver derfor aldrig kedeligt eller trivielt.




Selvom Criterion har fået bakset en solid karrieredel sammen, så er det ikke på dette område, at nytænkningen har været i højsædet. Det har den til gengæld været i det nye autolog system. Autolog systemet fungerer som et udvidet leaderboard, der er centreret omkring ens vennekreds og det community, spillet meget gerne skulle skabe. Autolog fungerer på den måde, at det sørger for at indsamle tiderne fra alle dem, du har på din venneliste, og implementerer dem i din karrieredel. På den måde dyster man ikke blot mod computeren men også mod ens PSN venner, da man løbende får besked om, at nu har en af ens venner slået ens tid på en bestemt bane. Det giver en ekstra dimension til spiloplevelsen, og der er dermed en ekstra replay værdi i spillet, da det ikke nødvendigvis er nok at have fået guld i en mission, hvis en kammerat har gjort det i en bedre tid.

Det er essentielt for autolog funktionen, at man har nogle kammerater på ens PSN liste, der også spiller Need for Speed: Hot Pursuit, da autolog ellers hurtigt bliver lidt meningsløs. Det virker nemlig ikke så oplagt, at man lige sender en invitation til de syv personer, man lige har kørt race mod blot for at skabe øget konkurrence i sin karrieredel.

Need for Speed: Hot Pursuit indeholder også en ganske almindelig onlinedel. Her er det muligt at spille tre forskellige spil typer; Hot Pursuit, Intercepter eller Race. I Hot Pursuit spiller man op til 8 på samme tid, her er halvdelen racere og den anden halvdel politi. For racerne gælder det om at komme helskindet i mål, mens det for politiet handler om at stoppe racerne. Intercepter er samme koncept, her er det dog en mod en, så man kan invitere sin kammerat til noget heftig online politijagt og så skifte roller efter hvert løb. Race er godt gammeldags racerløb, hvor det gælder om at komme hurtigst i mål. EA Sports havde ikke inkluderet noget online pass, så det er desværre begrænset, hvor meget tid jeg havde med multiplayerdelen, men de løb det blev til kørte flydende og var meget underholdene. Der er desværre ingen lokal multiplayer, hvilket er lidt ærgerligt, da politijagterne ville kunne gøre sig godt som party spil.




Uanset om du spiller online eller offline er gameplayet i top, styringen er tilpas tung, så det føles intuitivt at stå på bremsen på vej ind i et sving og glide perfekt igennem det. Har man tidligere spillet Burnout, som producenten Criterion stod bag, finder man sig hurtigt til rette, da man ligesom i Burnout oplader sin nitro ved at køre i den forkerte side af vejen, undgå kollisioner osv. Det hele fungerer rigtig godt, og det virker som om man har taget det gode fra Need for Speed og tilsat lidt af succesformularen fra Burnout, hvilket har resulteret i Need for Speed: Hot Pursuit.

Visuelt er Need for Speed: Hot Pursuit en rigtig lækkerbisken, hele scenariet, hvor spillet udfolder sig, er flot udført med høje sneklædte bjergtoppe, golde ørkenområder samt lange drømmeagtige kyststrækninger. Vejreffekterne er også med til at give de forskellige baner lidt ekstra kulør, det giver et ekstra kick, når man pisker ud af en tunnel i en lambourghini med en politibil lige efter sig, mens et lyn spreder lys på en ellers mørk regnvejrshimmel. Bilerne i spillet, som alle er licenserede, er ligesom scenariet rigtig godt udført, de har en utrolig høj detaljegrad, hvilket gør, at de ligner deres virkelige modparter meget. Det gør, at man ikke umiddelbart vælger den bil, der er hurtigst i den specifikke bilklasse, men at man får shoppet lidt rundt og prøvet alle de nye biler, som løbende bliver låst op. Især de forskellige speciallavede politibiler ser fantastiske ud, det er lidt svært at forestille sig, hvordan en porsche-politibil ville se ud i virkeligheden, men hvis den ligner dem i spillet, ville jeg da overveje at skifte karriere og blive politimand.




Soundtracket er som skræddersyet til spillet, kunstnere som Bad Religion og Dead Maus bidrager med hhv. rock og elektronisk musik til et soundtrack, der sørger for at holde pulsen oppe, mens man racer rundt i Seacrest County. Hele lydkulissen er meget levende, lydene af hvinende dæk, sirener der nærmer sig og metal der krølles sammen, er tæt på perfekt afbalanceret. Lyden fra de forskellige bilers motorer sørger for, at spillet ikke kun bringer en udseendet fra de fede biler, nej her får man hele pakken, hvor både udseendet på bilen og den lyd, den afgiver, hver gang man trykker på L2 for at give gas, giver en våde drømme om at sidde på førersædet i en af bilerne en dag. Der skal dog rettes et lille kritikpunkt mod politiets sirener, når man spiller som politi, det er desværre ikke muligt at slå dem fra, hvilket godt kan blive en anelse irriterende, når man har gang i en længerevarende politijagt.

Need for Speed Hot Pursuit er den bedste arkade racer, der er kommet til Playstation 3. Spillet leverer en totaloplevelse, som man skal lede længe efter. Først og fremmest leverer spillet et gameplay, der sidder lige i skabet og en styring, der gør det til en fornøjelse at kaste sin bil ud i et hårnålesving, selvom man har taget præcis det sving 100 gange før. Karrieredelen lider af et luksusproblem, da det er lige underholdende uanset om man spiller som racer eller politi, derudover leverer spillet en lang karrieredel, som byder på stor replay værdi, medmindre man kan sikre sig guld på alle baner i første hug. Med autolog leveres der et frisk pust til de gode gamle leaderboards, det er et godt initiativ, som man kun kan håbe andre producenter tager til sig og får videreudviklet på. Hvis du bare har den mindste kærlighed til arkade racer genren, må du ikke lade Need for Speed: Hot Pursuit gå din næse forbi.
Gameplay:9.5
Grafik:9.0
Online:9.5
Holdbarhed:9.0
Overall 9.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.