Need for Speed: Underground Rivals

Anmeldt af: Rasmus Abildgaard Slot - 10. september 2005 - kl. 18:39
Del denne artikel:
0 0

Ingen konsol uden et bilspil fra Electronic Arts. Det første spil er fra den populære Need for Speed serie, som efterhånden har eksisteret i en lang årrække.

Specielt med Need for Speed Underground 2 til de større konsoller fik spillet en enorm popularitet, ikke mindst på grund af de talrige muligheder for at bygge sin helt egen custom bil. Derfor er der store forventninger til Underground Rivals, lad os se, om spillet lever op til forventningerne.

Gameplay
Spillet giver dig mulighed for 5 forskellige spillemodes: Race Now, Quick Play Battle, Circuit Race, Head to Head og Party Play.

Race Now er naturligvis den spillemode, som kaster dig direkte ud i ræset. Der er under Race Now gemt 2 forskellige muligheder: ”Max spec trial race” og ”Custom race”. Førstnævnte giver dig mulighed for at prøve kræfter med en bil, som er tunet til det yderste, hvorimod Custom race giver dig mulighed for at køre med en af de biler, du har i din garage.

Need for Speed: Underground Rivals

Quick play battle giver dig mulighed for at køre igennem en række mini-games som Drag, Drift og Street Cross. Alt efter, hvordan du kører løbet, tildeles du enten bronze-, sølv- eller guldmedaljer. Afhængigt af, hvilken medalje du får, tildeles du forskellige driver og upgrade point. Driver point forøger din driver-rank, og upgrade point kan du bruge til at købe nye biler eller opgradere dine nuværende i garagen.

Circuit race byder på 4 forskellige niveauer, som du kan vælge at spille i: Novice, Pro, Master og ”Car spec races”. Man kører imod 3 modstandere, og igen her gives der bronze, sølv eller guld alt efter, hvilken plads du kommer ind på. Car spec races er, som navnet siger, løb for bestemte biltyper. Dette betyder naturligvis, at man skal køre rundt i en bestemt bil for at kunne deltage i løbene.

Head to head giver mulighed for at spille op til 4 spillere sammen over det indbyggede WIFI, her er det naturligvis påkrævet, at alle deltagere i turneringen har sin egen PSP.

Til sidst er der Party Play. Her er der tale om multiplayer men kun ved hjælp af én PSP konsol, du kan igen spille med op til 3 af dine venner. Hver person starter med at vælge en bil – desværre kan man kun vælge imellem de biler, som allerede er i garagen. Derefter vælger man, hvilken type løb, man vil konkurrere i – og så går det ellers derud af. Hver spiller spiller på tur og den, der kører hurtigst eller får flest points, vinder.

Da det jo er et spil i Need for Speed serien, er der naturligvis også rig mulighed for at opgradere og pimpe sin bil op på bedste Need for Speed manér. Her er der dog et problem, som går igen i alle spillene i serien – man kan nemlig godt vælge et menupunkt og så bagefter finde ud af, at alle tingene, som befinder sig i menupunktet, endnu ikke er låst op. Her syntes jeg godt, at man kunne have sparet brugeren for nogle kliks frem og tilbage ved at umuliggøre at gå ind i selve menuen, når der alligevel ikke er noget at finde derinde. Specielt i starten af spillet, hvor der nærmest ikke er låst op for noget, er dette et problem.

Need for Speed: Underground Rivals

Grafik
Normalt laver Electronic Arts efter min mening nogle af de flotteste spil på markedet, desværre må jeg erkende, at Underground Rivals bestemt ikke levede op til mine forventninger. Specielt efter at have prøvet spil som WipEout Pure og Ridge Racer, syntes jeg godt, at man kunne have forventet mere af dette spil fra EA.

Der er ingen tvivl om, at grafikken i bilspil er noget af det, der afgør, om man gider bruge tid på det eller ej, så det er lidt synd, at et spil med et så genialt koncept som Need for Speed ikke har brugt noget mere tid på den grafiske del.

Lyd
Som i næsten alle spil fra Electronic Arts, er soundtracket genialt. Med kunstnere som Xzibit, Paul Van Dyk og Snoop Dogg, er der lagt op til det helt store. Soundtracket får naturligvis assistance fra diverse motor- og dæklyde, som altid har kendetegnet de forskellige bilspil.

Ligesom et par andre spil fra EA til PSPen er Underground Rivals udstyret med det såkaldte Pocket TRAX Music. Her er det muligt at lytte til alle sangene fra soundtracket. I andre EA spil er der endda mulighed for at se musikvideoer, men det er desværre ikke tilfældet i Need for Speed: Underground Rivals.

Need for Speed: Underground Rivals

Holdbarhed
Antallet af spillemodes, biler og tracks er udmærket, man kommer i hvert fald ikke til at kede sig lige med det samme. Dertil kommer muligheden for at spille op til 4 spillere via WIFI. Så skulle det lykkedes for dig at blive fænget af spillet, ligger der som i de andre Need for Speed spil mange timers spilleglæde gemt i Underground Rivals.

Overall
Med konkurrenter som WipEout Pure og Ridge Racer er konkurrencen stor på PSP konsollen. Desværre så fænger Need for Speed: Underground Rivals ikke på samme måde som dets forgængere har gjort på de store konsoller. Dette aftegner sig naturligvis både på karaktererne for holdbarhed og overall.

Dermed ikke sagt, at Need for Speed er et spil, som man bør holde sig langt væk fra. Er man fan af serien, er det bestemt et forsøg værd – men vil man bare race derudaf og er ligeglad med navnet på spillet, så er der andre alternativer, som er væsentligt bedre.
Gameplay:8.0
Grafik:7.0
Online:
Holdbarhed:7.0
Overall 7.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.