NHL 2005

Anmeldt af: - 17. oktober 2004 - kl. 17:24
Del denne artikel:
0 0

Ishockey har en meget begrænset tilhængerskare her i Danmark, men ved hjælp af stigende TV dækning de seneste år, har sporten set en stigende interesse for de knapt så elegante iskampe.

Den amerikanske ishockeyliga, som bekendt hedder NHL, er i øjeblikket ramt af strejke, hvilket har resulteret i, at alle de store stjerner har taget turen over atlanten for et år, mens det står på. Det tvinger mange spillere ud på bænken, eller værre endnu, koster det dem deres job. Men det er ikke det det handler om nu, vi har fået EA's nyeste udspil i NHL serien tilsendt, så det vil vi tage et nærmere kig på.

Dette år har EA traditionen tro formået at lave nogle få, men dog alligevel nyttige forbedringer. Grafikken har fået et løft og hver spillers ansigt har nu fået en detaljeret face mapping, der gør, at de ligner stjernerne fra NHL mere end nogensinde før. Alle arenaerne er også genskabt ned til mindste detalje, så kendere vil få et kick ud af at skøjte rundt i de rigtige arenaer.

Ishockey har en meget begrænset tilhængerskare her i Danmark, men ved hjælp af stigende TV dækning de seneste år, har sporten set en stigende interesse for de knapt så elegante iskampe. Det må derfor formodes, at EA Sports nyder godt af den løbende udviddende målgruppe.

Gameplay
I dette års udgave er der lavet lidt om på layoutet af controlleren. Nu har du to knapper til skud. Den ene affyrer et wristshot, den anden et slapshot. Det giver dig mulighed for at bruge det rigtige skud, i den rigtige situation, så du har en større chance for at score. Du har nu også mulighed for at hamre pucken i nettet tæt ved stolpen, efter en tur rundt om målet. Det ser nøjagtigt ud, som man ser det i de rigtige kampe, og det giver derfor spillet en større følelse af realisme.
NHL 2005 screenshot

En ny feature kaldet open ice er på sin vis en lille genistreg. Den lader dig skifte spiller, og rende hen et sted, hvor du er fri, og så kalde på pucken. Det giver uanede muligheder for forskellige spilmuligheder og giver en rigtig god følelse af kontrol.

Den overordnede singleplayer mode, kaldet Dynasty mode, lader dig tage styringen over dit eget hold. Det interessante her er, at det ikke kun går ud på at vinde kampe. Målet er at nå den højeste score som manager for klubben. Det betyder, at du skal sørge for succes økonomisk, resultatmæssigt og holde fans, spillere og ikke mindst klubejeren tilfreds.

AI'en er ufatteligt svær. Det er ikke fordi den spiller særlig klogt, den benytter bare en masse beskidte kneb. Kommer du for tæt på en modstander, kan du være forvisset om, at du bliver smadret op ad glasbanden, eller også bliver du bare hamret i gulvet. Som regel er dette noget der bliver straffet, men ikke her og det gør ærlig talt spillet ret ucharmerende.

NHL 2005 screenshot

Grafik
Grafikken i NHL 2005 er skarp og detaljeret at se på, men sammenlignet med andre ishockeytitler, er der specielt et punkt spillet ikke helt lever op til forventningerne. Det grafiske udtryk måles ikke kun på kvaliteten, præsentationen er mindst lige så vigtig og her skuffes man. Præsentationen af kampene er uinspirerede, kedelige og noget du bare klikker dig forbi.
Ser man på NHL Rivals, får man en meget bedre følelse af, at man i hver enkelt kamp, er en del af en kæmpe TV begivenhed.

Ser man bort fra præsentationen og ser nærmere på de flydende animationer, den dejligt høje fps og de imponerende mange tilskuere, der står og klapper, så er der alligevel en del at være tilfreds med.

Lyd
Lydene er som man kan forvente det af en hockeytitel. Lyden af skøjterne på isen og stavenes slag, er som de skal være.

Kommentatorne lyder efterhånden ens fra år til år, og næsten også fra spil til spil. For EA vælger at bruge samme formel til hele sin lineup og det er, trods trivialiteten, ikke en ulempe, idet kvaliteten er så god, som den er.

NHL 2005 screenshotHoldbarhed
Det største problem for denne titels levetid, er manglen på understøttelse af Xbox Live. Når man tænker på, at konkurrenterne har denne feature, undrer man sig over at EA føler sig så sikre på succes, at de helt ville udelade denne del. Specielt efter EA på dette års E3 annoncerede, at de fremover ville understøtte Live. Bortset fra dette, burde der ligge rigeligt med underholdning for hockeyfans gemt i dynasty mode, som nok skulle holde til næste års udgivelse.

Overall
NHL 2005 er en lækkert udformet ishockeysimulator, der byder på et væld af gameplaymodes. Nok til at holde én beskæftiget i rigtig lang tid, hvis man er til det dér med at rende rundt på skøjter og slå til en puck, med en træstav.

Selvom EA Sports har udviklet et underholdende spil, er der bedre alternativer på markedet i øjeblikket. Manglende understøttelse af Xbox Live trækker også karakteren gevaldigt ned.
Gameplay:7.0
Grafik:8.0
Online:
Holdbarhed:7.0
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.