Oddworld: Stranger's Wrath HD

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 12. februar 2022 - kl. 08:12
Del denne artikel:
1 3

Det unikke og sære Oddworld: Stranger’s Wrath er blevet opdateret til PlayStation 4, men hvordan er oplevelsen her 17 år efter det oprindelig udkom? Læs anmeldelsen her.

Jeg havde fornøjelsen af at anmelde Oddworld: Stranger’s Wrath tilbage i 2005, da det udkom på den første Xbox. Det var en ganske god oplevelse, men der er sket meget med gaming i de 17 år der er gået.Denne HD-opdatering udkom for første gang på PlayStation 3 og PC tilbage i 2011. Senere er den udkommet til en lang række platforme, lige fra Xbox One og PlayStation Vita til Nintendo Switch og Mac. Nu er turen så kommet til PlayStation 4 og her bydes der på opdateret grafik i 4K ved 60fps og ekstra baggrundsmateriale.

Denne HD-version er identisk med originalen fra 2005 og det betyder også, at der ikke er nyt indhold, gameplayet er ikke opdateret, men den visuelle side er blevet pudset lidt af og så bøffet op til 4K. Det er dog ikke hele den visuelle side, som er blevet pudset af; mens in-game grafikken står rimelig skarp i 4K, så fremstår mellemsekvenserne (der tilbage i 2005 var ganske imponerende) slørede - heller ikke lyden i disse sekvenser er voldsomt imponerende, da det lyder som om at filmen afspilles i en blikspand. Så forbedringerne er begrænsede - som de jo gerne er i en HD-opdatering.Oddworld: Stranger's Wrath var (og er faktisk stadig) noget af et sidespring for Oddworld Inhabitants. Det hele foregår i en western inspireret verden tilsat skæve og skøre elementer fra Oddworld universet og man tager rollen som den hårdkogte dusørjæger Stranger, der skal skaffe 20.000 dollars og derfor rejser fra by til by i jagten på diverse banditter, som plager landet. Da ikke ret meget er almindeligt i et Oddworld spil, er Stranger udstyret med en slags støvsuger, som han kan suge de nedlagte fjender op i og det er vigtigt, at han ikke slår dem ihjel, da levende bytte giver en større belønning i byens Bounty Store, end de døde gør.

Stranger er også bevæbnet med en dobbeltløbet armbrøst, som har en besynderlig form for ammunition - nemlig små dyr. Man kan for eksempel skyde med stinkdyr, edderkopper, biller, hvepse og jordegern. Hvert dyr har sin egen funktion og de bruges alle til noget forskelligt. Der er for eksempel en type fjender, som ikke kan fordrage jordegern og skyder man sådan et hen i nærheden af dem, vil en af dem løbe bandende hen og træde på det lille jordegern. Han er nu adskilt fra flokken og Stranger kan nu skyde en edderkop efter ham, som vikler fjenden ind i sit spind og han er dermed klar til at blive suget op i støvsugeren.De mange typer af dyr kan opgraderes, for eksempel får stinkdyret en gasmaske på når den bliver opgraderet, da den stinker mere end den selv kan holde ud - og den får da også fjenderne til at kaste op i tykke grønne stråler. Jordegernene kan opgraderes så de eksplodere og disse bliver udstyret med Rambos pandebånd og dynamitstænger når de bliver opgraderet. Man kan have to dyr siddende på ens armbrøst ad gangen og de sidder og snakker og små-slås - det er seriøst et af de mest underlige våben vi længe har set.

Endelig skal det nævnes, at spillet skal spilles fra både første-person perspektiv og tredje-person perspektiv. I tredje-person perspektiv kan Stranger bevæge sig langt hurtigere end i førstepersonsperspektiv, man har nemmere ved at guide ham igennem platform elementerne men han kan ikke bruge sit våben. Skal man bruge våbnet, skal man i første-person perspektiv, hvor styringen også er langt mere præcis og hvor man nemmere kan udforske omgivelserne. Man skifter ofte perspektiv, som foregår let ved at trykke på R3.Selv om man godt kan mærke, at det her spil har nogle år på bagen, så er det faktisk stadig fint underholdende. Det henvender sig, som de fleste HD-opdateringer gør, til fans af originalen, der gerne vil en tur igennem spillet endnu engang - og selv om alderen trykker lidt, så er det et fint nostalgisk gensyn.

Vi har været lidt inde på den tekniske side, hvor der ikke bydes på de store opdateringer ud over en grafik, som er blevet pudset lidt op og nu kører i 4K. Det betyder jo så, at grafikken fremstår ganske skarp, men det ser stadig gammeldags ud og man sidder ind imellem og drømmer lidt om, at det her spil får en fuld remake en dag, fordi den skæve Oddworld verden er stadig dragende - blot ikke så køn længere. Det skal lige nævnes, at vi oplevede en håndfuld gange, at spillet gik ned når vi ville ind i menuerne for at skifte ammunition eller se kortet.Oddworld: Stranger’s Wrath HD er en fin HD-opdatering. Det fremstår stadig som et af de mest unikke spil og selv om det ikke sætter nogle nye standarder for de genrer det hopper rundt imellem, så er det overvejende stadig et fint underholdende spil. Alderen trykker og det kan være lidt frustrerende her og der, men det er et herligt vidnesbyrd om den kærlighed, Oddworld Inhabitants altid har lagt i deres spil.

Oddworld: Stranger’s Wrath HD kan købes på PlayStation Store til 149 kr.
Fakta
Oddworld: Stranger's Wrath HD

Oddworld: Stranger's Wrath HD

PlatformPlayStation 4
UdviklerSquare 1, Oddworld Inhabitants
UdgiverOddworld Inhabitants
Spillere1
Udgivelsesdato11-02-2022
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 12 Stærkt sprog Vold
Følg PSlife her
+ Stadig et unikt og anderledes spil, Oddworld universet er fantastisk, originalt våben med forskellige dyr
Mudrede mellemsekvenser, til tider frustrerende gameplay, det crasher ind imellem
Gameplay:7.0
Grafik:6.5
Online:-
Holdbarhed:7.5
Overall 7.0
Log ind og stem
3
Der er 3 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.