Resident Evil 3

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 11. april 2020 - kl. 07:52
Del denne artikel:
7 4

Resident Evil 3: Nemesis fra 1999 har fået en seriøs og gennemgribende makeover. Læs her i vores anmeldelse, om spillet stadig holder her i 2020.

Efter den store succes med remaken af Resident Evil 2 fra januar sidste år, forsøger Capcom forståeligt nok at gentage successen. Denne gang er det Resident Evil 3: Nemesis fra 1999, som har fået en kærlig og gennemgribende behandling.Resident Evil 3 udspiller sig nærmest lige efter handlingen i Resident Evil 2 og hovedpersonen er denne gang Jill Valentine, som vi stødte på første gang i det originale Resident Evil. Jill vågner op i sin lejlighed efter et grimt mareridt - hvad hun ikke ved er, at virkeligheden skal ende med at blive et endnu større mareridt. Der er nemlig udbrudt en virus i Raccoon City, som gør byens indbyggere til zombier og hun skal nu forsøge at flygte ud af byen. Hun støder hurtigt på en specialenhed fra Umbrella Corporation, som har til opgave at evakuere de få overlevende fra Raccoon City og hun danner makkerpar med elitesoldaten Carlos, som man også kommer til at styre af og til.

Selvfølgelig går intet efter planen og hele korthuset ramler for alvor, når man møder det tilsyneladende udødelige monster Nemesis, som forfølger Jill hele vejen igennem spillets 6-8 timers lange kampagne. Alle højdepunkterne fra originalen er inkluderet i denne remake, dog omarrangeret en smule, men der er ingen tvivl om, at det Resident Evil 3 man har fingrene i her.Capcom har moderniseret spillet med omhu og kun hvor det har været nødvendigt, er der smurt 2020 ud over klassikeren. For eksempel er dele af spillets grundkomponenter stadig old school og som de var i 1999; her kan jeg nævne, at man stadig har konstant for lidt plads i ens inventory, at man som altid bør gemme spillet hver gang man kommer forbi en skrivemaskine og at man nærmest ikke bliver taget i hånden - man er sig selv. Godt nok får man overordnede mål stillet op undervejs, men hvordan man når hen til dem, er op til en selv.

Jill Valentine er som sagt hovedpersonen i Resident Evil 3 og hun er en af de bedste hovedpersoner i Resident Evil spillene efter min mening. Hun er sårbar, men også stærk og hun er mere adræt end både Leon Kennedy og Claire Redfield fra Resident Evil 2 var, så man føler sig ikke naglet så meget til gulvet som tidligere. Det betyder ikke, at det er blevet lettere, man har bare bedre mulighed for at flytte sig. Når man med mellemrum spiller som Jills makker Carlos, er der lidt mere action på. Da han er elitesoldat, er han udstyret med kraftige våben og hans assault rifle er uhyggelig kraftig og kan rydde et rum på ingen tid - forudsat at man har ammunition til det naturligvis.Multiplayer delen i Resident Evil 3 hedder Resident Evil: Resistance, der tidligere er blevet omtalt som Project Resistance - og som vi oprindeligt troede var et selvstændigt multiplayerspil. Denne del er udviklet af NeoBards Entertainment og selv om det har et par gode idéer her og der, så kan det ikke leve op til Resident Evil 3’s fremragende kampagne.

Resident Evil: Resistance er et såkaldt 4vs1 asymmetrisk multiplayer spil, hvor fire spillere hver vælger en af seks tilgængelige typisk amerikanske teenagere, som deltager i et eksperiment. De skal løse forskellige opgaver i tre rum og slippe ud af dem alle inden tiden er gået. Hver af de seks teenagere har forskellige egenskaber og evner, som kan hjælpe flokken til at overleve.Med i forsøget er også fire såkaldte Masterminds fra Resident Evil universet; Annette Birkin, Daniel Fabron, Alex Wesker og en af stifterne af Umbrella, Ozwell E. Spencer. En femte spiller vælger en Mastermind, som nu skal sørge for at de fire teenagere ikke når levende gennem de tre rum og dette gøres via en række overvågningskameraer. Mastermind kan placere fælder, spawne zombier og endda også tage kontrol over zombierne, så man kan angribe teenagerne som man vil. Det er klart sjovest at spille som Mastermind, da man her sidder og trækker i alle snorene og ser hvordan de fire teenagere kæmper for at overleve.

Efter hver endt kamp, belønnes de fire spillere med points, som kan bruges til at opgradere ens karakterer, for eksempel med muligheden for at have mere ammunition med sig, en skudsikker vest og andre ting. Efterhånden som man siger i level, vil man også få adgang til flere Masterminds.Resident Evil: Resistance er en fin afstikker fra Resident Evil kampagnen og det har nogle gode idéer. Dog virker det hele en smule overfladisk, gameplayet er lidt ubalanceret og det holder ikke samme niveau som kampagnen. Men jeg forstår godt, at Capcom har valgt at inkludere Resistance i Resident Evil 3, for som stand alone spil, ville det have været alt for tyndt.

Når man kaster sig ud i kampagnen for første gang, vil man se at spillet har fået en voldsom grafisk opdatering. Resident Evil 3 kører ligesom remaken af Resident Evil 2 og Resident Evil 7 fra 2017 på Capcoms RE Engine. Resident Evil 3 ser fremragend ud og man kan ingen steder se, at man her har at gøre med et gammelt spil. Grafikken er helt på højde med andre spil her i 2020 og den er meget lækker, stemningsfuld og fyldt med detaljer. Resident Evil: Resistance har desværre ikke samme høje visuelle niveau som kampagnen, men den fungerer da.Kampagnen i Resident Evil 3 er overstået på mellem 6-8 timer, hvilket måske er en smule kort, men heldigvis er der god grund til at tage en gennemspilning mere, da man efter at have gennemført kampagnen, får adgang til udstyr og andet, som giver adgang til dele af spillet, man ikke havde i første gennemspilning. Når jeg vender tilbage til Resident Evil 3, er det nemlig ikke for at udforske Resistance mere, men for at tage en tur mere igennem Racoon City som Jill og Carlos.

På mange områder føles Resident Evil 3 som et nyt spil - og på andre områder føles det som den klassiker mange elsker. Visse dele af spillet er redesignet, nogle ting er byttet rundt og andre ting er præcis som de var for 20 år siden. Capcom har med både Resident Evil 2 og Resident Evil 3 vist, at de har forstået hvor omhyggeligt og præcist en remake af en klassiker skal laves.
+ Klassisk Resident Evil gameplay, smuk grafik, en flot remake med respekt for originalen
Resistance er lidt for tyndt, kampagne er en smule kort
Gameplay:8.5
Grafik:9.0
Online:7.0
Holdbarhed:7.0
Overall 8.5
Log ind og stem
4
Der er 4 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.