Rogue Trooper Redux

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 30. oktober 2017 - kl. 11:11
Del denne artikel:
2 1

Rebellion mente, at verdenen havde brug for en remaster af deres Rogue Trooper Redux fra 2006 - i vores anmeldelse her, ser vi nærmere på, om det nu også var en god idé.

Tilbage i år 2000 købte Rebellion den britiske science fiction tegneserie 2000 AD og alle de tilhørende karakterer - og siden dengang har de stort set ikke brugt det til noget, i hvert fald når det kommer til spil. To spil er det blevet til, nemlig det rædselsfulde Judge Dredd: Dredd vs. Death i 2003 og Rogue Trooper, der udkom til PlayStation 2 tilbage i 2006, som var en lidt bedre oplevelse.Man kan dog undre sig over, hvorfor Rebellion mente det var en god idé er genopleve Rogue Trooper og udgive det igen her 11 år senere. Faktisk er det den anden remaster af Rogue Trooper, for i 2009 udkom der er opdateret udgave til Nintendo Wii. Det er engelske Tick Tock Games, der står for opdateringen af Rogue Trooper til PlayStation 4 og selv om det er tydeligt, at der er lagt noget arbejde i at opdatere spillet, så bliver et allerede middelmådigt spil bare ikke bedre af at blive opdateret rent teknisk.

Man tager rollen som Rogue, den tilsyneladende eneste overlevne GI, en genetisk fremstillet soldat, der kun er skabt til en ting, nemlig at kæmpe i krig uden nogen form for frygt. Rogue er besat med hævntørst og jager generalen, der er ansvarlig for alle andre GI’s død og man kaster sig nu ud i en række lineære missioner på vej mod ens overordnede mål; den forræderiske general.Rogue Trooper Redux er en tredje-person cover-shooter lidt i stil med Gears of War. Det er dog mere end det, for efterhånden som man kommer igennem spillet, bliver en række stealth-elementer introduceret, sammen med et fint udvalg af våben og gadgets. En sjov lille gimmick er, at hvis en GI dør, indsættes den faldne GI’s chip med dennes personlighed, i en sokkel på ens udstyr. Det lyder lidt mystisk men er faktisk en fin lille gimmick.

I starten af spillet får Rogue hurtigt hans faldne kammeraters chips sat ind i hans hjelm, hans rygsæk og hans riffel og det betyder, at hver af disse ting får specielle egenskaber. Gunnars chip bliver sat ind i hans riffel, som nu kan transformeres om til for eksempel en automatisk vagtpost, som skyder på alt hvad der røre sig. Helms chip bliver sat ind i hans hjelm, som nu kan distrahere fjenderne med hologrammer eller hacke computere og sidst men ikke mindst er der Bagman, hvis chip naturligvis bliver indsat i hans rygsæk og derfra kan han lave ammunition og health-pakker ud fra de ting som Rogue samler op fra faldne fjender. Det er et ret smart system, som var noget forud for sin tid tilbage i 2006, men efter 2017 standarder, er det ret ordinært - men det virker dog fortsat helt fint.Rogue Trooper Redux indeholder co-op delen fra originalen med spilmuligheder som Stronghold og Progressive. Stronghold er en form for Horde Mode mens man i Progressive, sammen med tre venner, skal kæmpe sig igennem fjendtlige styrker for at nå hen til en Safe Zone for enden af banen. Der er ikke meget at sige om multiplayer delen, hvor man kan lave enten private eller public spil eller søge efter andre åbne spil. Man kan indstille en række parametre når man skaber sine egne spil, som map, tidsgrænser, antal liv og lignende. Vi havde problemer med at finde nogen at spille med, men de spil vi fik prøvet, fungerede fint, men generelt er multiplayer-delen meget traditionel og ikke noget man vil bruge ret meget tid på.

I bund og grund er Rogue Trooper Redux ikke noget specielt godt spil - og det var det heller ikke tilbage i 2006. Gameplayet er kedeligt, cover systemet fungerer ikke altid som det skal (Rogue nægter ganske enkelt at gå i dækning visse steder) og det bliver hurtigt ensformigt og kedeligt at spille.

Rogue Trooper Redux kører nu i fuld HD, der er dynamisk lyssætning og nye special effects. Det ændre bare ikke på, at Rogue Trooper stadig er et ret grimt spil. Det er tydeligt, at det er et ældre spil og PlayStation 2 rødderne er til at få øje på. Nok er modeller blevet opdateret og lyset ser bedre ud, men de grimme farver og de stive animationer lever desværre i bedste velgående. Der ud over er der nu flere sværhedsgrader at vælge imellem og styringen er blevet opdateret, men der lidt vej op til nutidige standarder, da den er noget klodset og upræcis.Det er lidt svært at få øje på, hvorfor Rebellion mente at vi skulle forkæles med en remaster af Rogue Trooper. Tick Tock Games har gjort et fint stykke arbejde med at få opdateret spillets grafik, for nok er det ikke kønt, men tjek så lige spillet på PlayStation 2 og så vil du kunne se hvilket stort stykke arbejde de trods alt har fået udført.

Det er lidt svært at se, hvem der rigtigt skulle få glæde af denne remaster. Jo, hvis man var stor fan af originalen fra PlayStation 2, vil man da helt sikkert nyde at spille spillet i denne opdateret udgave, men jeg gætter på, at der ikke er specielt mange af jer derude - jeg er ikke en af dem.

Rogue Trooper Redux føles som det gamle spil det jo også er, det er ikke specielt kønt og det er ganske enkelt bare ikke sjovt at spille. At det så udkommer lige midt i den travleste tid på året hvad angår spiludgivelser er endnu en ting man kan have lidt svært ved at forstå omkring hele det her projekt.

Hvis du alligevel skulle være interesseret, så kan Rogue Trooper Redux købes på PlayStation Store for 199 kr.
+ Et par gode idéer i gameplayet
Kedeligt og ensformigt gameplay, decideret grim grafik, cover systemet fejler for ofte, klodset styring
Gameplay:4.0
Grafik:5.5
Online:4.5
Holdbarhed:6.0
Overall 5.0
Log ind og stem
1
Der er 1 bruger som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.