Sackboy: A Big Adventure

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 14. november 2020 - kl. 08:38
Del denne artikel:
3 6

Sackboy er tilbage og denne gang er han i centrum i en velfungerende 3D platformer for hele familien. Læs anmeldelsen her.

Hovedpersonen fra LittleBigPlanet spillene, kludedukken Sackboy får nu sit eget 3D platformspil. Det her er ikke et nyt LittleBigPlanet, men i stedet et familievenligt og charmerende 3D platformspil med Sackboy i centrum.Sackboy og hans venner lever i en fredelig verden, hvor fantasi og glæde trives. En dag dukker den onde Vex op og bortfører alle Sackboys venner, så de kan arbejde på hans dommedagsmaskine, en Hulter Bulter, som vil fjerne al fantasi og glæde fra deres verden. Disse ting bryder Vex sig nemlig ikke om. Det lykkedes for Sackboy at undslippe Vex og det er nu op til ham, at få nedkæmpet den onde joker.

Man skal nu hoppe, glide, trække, kaste, snurre og svæve sig igennem en række afvekslende baner fordelt på fem unikke verdener. Nogle baner har fokus på action, mens man i andre for eksempel skal finde fem nøgler, indfange x-antal undslupne abeunger eller noget lignende. Der er også nogle livsglade musikbaner, hvor alt i omgivelserne hopper, danser og svinger i takt til musikken og det hele krydres med både bonusbaner og udfordringsbaner, som skal gennemføres på tid. Banerne design emmer af kreativitet og selv om nogle af dem trækkes en smule i langdrag, og gameplayet måske ikke er det mest varierende, så er det ganske underholdende det hele.Specielt sammen med venner er det sjovt. Sackboy: A Big Adventure byder på lokal multiplayer for op til fire spillere og her virker banerne ikke så langtrukne, da man er flere om at dele opgaverne. Banerne er nemlig fyldt med gemte områder og ting der skal udforskes og det er lidt nemmere at få det hele gjort, når man er flere om det. Online multiplayer var egentlig planlagt til spillet her, men det er ikke inkluderet ved lanceringen, men vil blive udgivet i en gratis opdatering sidst på året.

Styringen er god og præcis og det hele er meget let at gå til. Man har nemlig ikke kontrol over kameraet, så man skal bare koncentrere sig om at styre Sackboy. Et fast kamera kan ellers godt give udfordringer, men det fungerer langt det meste af tiden fint her. Spillet gør i øvrigt rigtigt god brug af DualSense controlleren, man kan mærke modstand i de adaptive triggere når Sackboy samler nødder, frugter eller abeunger op og haptisk feedback bliver brugt rigtigt godt, både som hårde smæld og forskellige typer af vibration alt efter hvad der foregår på skærmen. Endelig bliver mikrofonen også brugt, da en del af lydeffekterne kommer ud af joypaddet, som er med til at forstærke hvad man kan mærke i controlleren. Det fungerer altså bare super godt.Det kan godt være, at den kreative del fra LittleBigPlanet ikke er med i spillet her, men man bliver konstant belønnet med nye kostumer og nye beklædningsdele, så man kan i høj grad lege påklædningsdukke med stakkels Sackboy. Man kan lave alt fra Elvis look-alikes til… Ja, det er faktisk kun fantasien der sætter grænsen der.

Grafikken i Sackboy: A Big Adventure er virkelig lækker. Alle banerne ligner kulisser, som er lavet af alt muligt forskelligt stof, af pap, træ, læder, beton, reb og eller andre materialer. Man kan tydelig se syningerne rundt omkring og man kan næsten mærke overfladen på de forskellige stoftyper, så godt er de lavet. Indlæsningstider er der næsten ikke noget af, da banerne starter indenfor 2-3 sekunder efter man har valgt dem. Ganske imponerende. Endelig er der menuerne, som også er virkelig flotte og både i banedesignet og i menuerne er der små sjove og fine detaljer overalt. Det hele står knivskarpt - Sackboy: A Big Adventure er endnu en oplagt showcase, der viser, hvad PlayStation 5 er i stand til visuelt.Lydsiden er faktisk endnu bedre. Soundtracket er måske et af de bedste i et platformspil længe og specielt i de underholdende musikbaner er musikken virkelig god og funky. Hele lydsiden er fint afstemt med de lydeffekter, som kommer ud af ens DualSense joypad. Spillet kommer med dansk tekst og ikke mindst dansk tale og de danske stemmeskuespillere gør det rigtigt fint og det er på niveau med hvad vi hører i danske tegnefilm og animationsfilm. Der er heller ingen pinlige Google Translate oversættelser her.

Det lyder jo meget godt alt sammen, men det er som om, at der er et eller andet der er off. Jeg har tænkt lidt over hvad det kan være og jeg tror jeg er kommet frem til, at det hele er lidt kønsløst. Alt er fint, flot og strømlinet, men det mangler den personlighed, charme og varme, som Spyro the Dragon og Crash Bandicoot spillene har. Måske har det også noget med Sackboy at gøre, han er sød med hans lille lynlås på maven, men han har i virkeligheden ikke rigtigt maskot potentiale synes jeg. Dertil mangler han simpelthen noget personlighed.

Når alt det er sagt, så er Sackby: A Big Adventure et virkelig godt 3D platformspil. Det emmer af kreativitet, det ser virkelig godt ud, lyder endnu bedre og så er det er stort plus, at alt er på dansk. Sackboy: A Big Adventure er det oplagte familiespil dette efterår til både PlayStation 4 og PlayStation 5 og endnu en showcase for Sonys nye maskine og deres fremragende controller.
+ Afvekslende baner, virkelig flot og detaljeret grafik, DualSense bliver brugt godt, dansk tale og tekst, det oplagte familiespil
Multiplayer mangler, banerne trækkes lidt i langdrag, kan blive lidt ensformigt mod slutningen
Gameplay:8.0
Grafik:8.5
Online:-
Holdbarhed:7.5
Overall 8.0
Log ind og stem
6
Der er 6 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.