Serial Cleaner

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 17. juli 2017 - kl. 12:37
Del denne artikel:
1 2

Serial Cleaner er et old-school stealthspil med en unik grafisk stil. Men hvordan fungerer det så? Det har vi set nærmere på i vores anmeldelse her.

Du kan godt huske The Wolf ikke? Winston ”The Wolf” Wolfe (Harvey Kartel) fra Pulp Fiction - ham oprydderen, som kommer ud og rydder op, når mafiaen kommer til at svine lidt for meget, når de laver deres forretninger. Nu har du selv mulighed for at lege The Wolf - selv om du ikke på noget tidspunkt, vil komme til at se nær så kølig ud.Serial Cleaner er et old-school stealthspil, inspireret af netop Pulp Fiction og Fargo. Spillet udspiller sig i starten af 1970’erne og man tager rollen som en professionel oprydder, der i øvrigt bor hjemme hos sin mor, som ikke har den fjerneste anelse om, hvad hendes søn render rundt og laver. Stilen er gennemført 70’er stil og det ses tydeligt på vores cleaner, som er udstyret med en solid moustache, stramme bukser og store solbriller.

Man modtager opkald fra forskellige lyssky personer, som har svinet lidt for meget og som skal have hjælp til at fjerne spor og andet fra et gerningssted. Man skal nu ud og fjerne lig, blodspor, mordvåben og andre inkriminerende beviser og slippe udset derfra. Det lidt specielle er, at politiet allerede er fremme på gerningsstedet så man skal altså fjerne disse ting, inden politiet rigtigt kan få undersøgt dem.

Gameplayet minder en del om de gamle Metal Gear Solid spil, hvor man skal studere vagternes patruljeringsruter og gemme sig i skabe og andre steder, for ikke at blive opdaget. Man er ikke selv udstyret med våben eller smarte gadgets, så det går typisk ud på at studere vagterne og undgå dem. Opgaverne er typisk noget med, at fjerne en vis portion blod, indsamle mindst et bevismateriale (som man gemmer hjemme på hylden som en slags bizar souvenir) og fjerne alle ligene og transportere dem ud til ens stationcar, som holder parkeret udenfor bygningen.Efterhånden som man kommer igennem spillet, bliver banerne større og større og der kommer flere og flere vagter på dem. Hver gang man dør, placeres lig og bevismaterialer nye steder på banen, så det er i sandhed helt forfra hver gang. Vagterne patruljerer frem og tilbage af de samme ruter indtil de opdager at for eksempel et våben er blevet fjernet. Bliver man opdaget, vågner vagterne for alvor op og man blive omgående jagtet og bliver man fanget, er det forfra. Det er dog forholdsvis nemt at slippe fra dem, så længe man husker hvor det nærmeste gemmested er, da de stopper med at lede efter en når man gemmer sig - også selv om man hopper ind i et skab lige for næsen af dem.

Rundt omkring på nogle af banerne, ligger der filmruller gemt og er man i stand til at indsamle dem, åbner man op for i alt ti bonusbaner, som er inspireret af for eksempel Monty Python og film som Star Wars, Driver og Aliens. Spillet har en fin tilbagelænet humor og det ses både i navnene på banerne, for eksempel hedder Aliens banen ”In Space, No One Can Hear You Clean” og også når vores cleaner taler med sin mor, når hun spørger ind til, hvordan det gik på arbejdet i dag.Den visuelle stil i Serial Cleaner er ret lækker. Grafikken ligner en slags papirklip og farvepaletten giver den helt rigtige 70’er stil. Den grafiske stil spænder dog også lidt ben for spillet, for den er så simpel, at det visse steder kan være svært at adskille tingene på banerne fra hinanden og dermed også at se, hvornår man er skjult fra vagterne og hvornår man kan ses. Det finder man så ud af på den hårde måde men heldigvis er der ingen indlæsningstider når man dør, så man er lynhurtigt i gang igen.

Lydeffekter er der ikke så mange af, men dem der er, fungerer fint og musikken er et fedt 70’er inspireret funk soundtrack, som passer perfekt til spillet. Lydsiden er virkelig gennemført og klart Serial Cleaners stærkeste side. Faktisk kan soundtracket med 23 numre købes på PlayStation Store for lidt over en 50’er.Serial Cleaner bygger på en god idé, men det virker som om, at ambitionerne hos polske iFun4all ikke har været høje nok. Man får fornemmelsen af, at udviklerne er forelsket i stilen fra 1970’erne og har ville lave et spil, som er gennemsyret af stilen fra dengang. I processen har man glemt, at lave et dybt stealth gameplay, så det hele bliver en smule overfladisk og det ender med stil over indhold.

Dermed ikke sagt, at Serial Cleaner ikke kan underholde, for det kan det, men man føler lidt, at et potentiale er gået lidt til spilde her. Serial Cleaner er et humoristisk lille old-school stealthspil, med en god stil og et fint gameplay, som dog går hen og mangler lidt variation og bliver lidt ensformigt med tiden.

Serial Cleaner kan købes på PlayStation Store til 109 kr.
+ Fed 1970’er stil, fremragende soundtrack, for det meste et velfungerende gameplay
Ringe kunstig intelligens hos vagterne, svært at adskille elementer på banerne fra hinanden
Gameplay:7.0
Grafik:7.0
Online:-
Holdbarhed:7.0
Overall 7.0
Log ind og stem
2
Der er 2 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.