SingStar: Dance

Anmeldt af: Martin Grænge Hansen - 7. november 2010 - kl. 23:10
Del denne artikel:
0 0

Dans i SingStar virker som en ganske oplagt tilføjelse til en serie, der i høj grad har fokus på fest og farver. Men hvor bevægende er det nye danseelement egentlig? Kridt danseskoene og læs med.

SingStar-serien har de seneste 6 år fået opbygget et stærkt navn, ikke mindst på grund af SingStar butikken på PlayStation 3, der efterhånden har fået et rigtig fornuftigt og bredt udvalg af musik. Sangdelen i SingStar Dance er præcis som den plejer; du skal ramme tonerne og får point alt efter hvor god du er. Der er ikke lavet nye tilføjelser til sangdelen, og det nye fokus på dans afspejler sig naturligt nok i udvalget af tilgængelige sange.
Der er 30 sange på skiven, og alle understøtter både sang og dans. Her kan du se den fulde liste:

1. *N Sync - Bye Bye Bye
2. Black Eyed Peas - Shut Up
3. Blondie - Heart Of Glass
4. Chris Brown - With You
5. Cyndi Lauper - Girls Just Wanna Have Fun
6. Diana Ross and The Supremes - Baby Love
7. Gloria Gaynor - I Will Survive
8. Gossip - Standing In The Way Of Control
9. Gwen Stefani - What You Waiting For?
10. Jamiroquai - Cosmic Girl
11. KC & The Sunshine Band - That’s The Way (I Like It)
12. Kid Cudi vs Crookers - Day ‘N’ Nite
13. Kool And The Gang - Celebration
14. La Roux - Bulletproof
15. Lady Gaga - Poker Face
16. MC Hammer - U Can’t Touch This
17. New Kids On The Block - Hangin Tough
18. Outkast - Hey Ya!
19. Paula Abdul - Straight Up
20. Pitbull - I Know You Want Me (Calle Ocho)
21. Reel 2 Real ft. The Mad Stuntman - I Like To Move It
22. Ricky Martin - Living La Vida Loca
23. Run DMC vs Jason Nevins - It’s Like That
24. Salt N Pepa - Push It
25. Shaggy - Boombastic
26. Sir Mix A Lot - Baby Got Back
27. Soulja Boy - Crank That
28. The Backstreet Boys - Everybody (Backstreet’s Back)
29. The Jackson 5 - I Want You Back
30. The Pussycat Dolls - Don’t Cha

Dansedelen kræver en Move-controller, som spilleren skal holde i højre hånd. Man kan maximalt danse to spillere på én gang. To sangere kan naturligvis også deltage i løjerne, og således holder SingStar nu op til 4 spillere beskæftiget – er man rigtig sej, kan man sågar synge og danse samtidig. Online kan man kun spille imod folk på ens egen venneliste
Spillet har intet træningsprogram, og selvom der er 3 forskellige sværhedsgrader, så er der ingen ændringer i koreografien, man skal udføre – det eneste der ændres er, hvor præcis man behøver at være i sine bevægelser med Move-controlleren, der desuden opfanger ganske præcist.

Spilleren bliver guidet af en danser på skærmen og skal efterligne de forskellige bevægelser, som denne laver. Problemet er bare, at det eneste som vurderes ved ens dans er, hvor Move-controlleren befinder sig på skærmen. I praksis betyder det, at du kan stå foran kameraet og ”danse” kun ved at bevæge din højre arm i takt. Som med så mange andre ting er det selvfølgelig op til den enkelte, hvor meget man lægger i spillet, men det er stadig et problem, at du kun vurderes på bevægelsen af din højre hånd. Du kan med andre ord tro, at du er en super dansemus, men stadig have et benarbejde, der er så dårligt, at der får Michael Rasmussen til at ligne en elitedanser.

Spillets absolut største problem er dog, at man som spiller ikke får en indikation på, hvad den næste bevægelse er. Andre lignende spil har simple små ’flash-cards’, der viser, hvad de efterfølgende trin er, men det findes ganske enkelt ikke i SingStar Dance. Derfor vil du konstant være et sekund efter danseren på skærmen – det ser alt andet end ’cool’ ud. SingStar Dance kræver i høj grad, at du lærer dansen udenad, hvis du skal kunne lave en nogenlunde acceptabel score.

Sværhedsgraden i koreografien er meget svingende. Et par af sangene gentager samme rutiner om og om igen, imens andre sange er direkte gengivelser af det, som artisterne selv danser i deres musikvideoer. I kraft af, at der ikke er noget træningsprogram, så føler man aldrig, at spillet ligefrem lærer en at danse. Det er ekstremt frustrerende, at en sang som ” I Know You Want Me (Calle Ocho)” pludselig kaster et rumba-grundtrin i ansigtet på en – man får ingen chance for at lære, hvordan man laver sådan et grundtrin, men man behøver jo egentlig heller ikke udføre det korrekt, så længe ens højre arm bare bevæger sig, som den skal.
Hvorvidt du skal danse ud og købe SingStar Dance afhænger i høj grad af, hvor meget du forventer at få ud af danseoplevelsen. Spillet er ganske vist det eneste rigtige dansespil på markedet, men du skal være forberedt på, at det som sådan ikke gør noget for, at du skal bliver en haj på virkelighedens dansegulv. Efter min helt personlige mening, så er listen over sange heller ikke den stærkeste, vi har set i serien – de 30 sange er dog hvad man har at danse til i øjeblikket, da SingStar butikken endnu ikke tilbyder nogen sange, der understøtter dans.

Dans er en logisk tilføjelse til SingStar-serien, men en række grundlæggende mangler gør, at spillet ikke helt kan måle sig med andre lignende titler på markedet. Move-controllen er præcis, men den viser nødvendigvis ikke, hvor godt du danser – nærmere kun hvor godt din højre hånd danser. Sværhedsgraden i dansene og listen af tilgængelige numre er lidt svingende, men ideen om at lave danserutiner, der er baseret på dem fra musikvideoerne, er ikke helt tosset - det falder bare lidt til jorden på grund af den middelmådige dansedel.

Gameplay:5.5
Grafik:7.0
Online:5.0
Holdbarhed:5.0
Overall 5.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.