Smart Bomb

Anmeldt af: Rasmus Abildgaard Slot - 10. september 2005 - kl. 18:37
Del denne artikel:
0 0

Endnu et puzzle spil til Sony's PSP konsol. Her gælder det om at udføre det nervepirrende job som bombeekspert..

Mange vil give mig ret, når jeg siger, at en konsol som Sony’s PSP er perfekt, når det handler om at spille puzzle-genren. Smart Bomb fra Eidos er en ny form for puzzlespil, som ikke tidligere er set.

Har du nogensinde siddet og set en film, hvor en bombeteknikker er ved at demontere en bombe, så har du med garanti også tænkt ”klip nu den røde ledning, som der står afbryd på”. Ikke desto mindre så er netop dette scenario meget populært brugt i en lang række film. I Smart Bomb får du selv mulighed for at lege bombeteknikker og dermed opleve spændingen ved at vide, at din PSP springer i luften, hvis du ikke når at gøre det inden tiden udløber.

Gameplay
Spillet er som tidligere nævnt et puzzlespil, så det handler naturligvis ikke bare om at vælge imellem 3 ledninger med hver sin farve og så klippe den rigtige, For selv om dette måske kunne være meget sjovt i en kort periode, så har udviklerne af Smart Bomb alligevel tænkt et stykke længere.

Smart Bomb

Spillet byder på 4 forskellige spillemodes: Story, Arcade, Challenge og Special. Til at starte med er kun Story og Arcade mode åbne, de 2 andre bliver låst op, når man når længere ind i de 2 andre.

Story mode fortæller historien om BDU (Bomb Defusing Unit), som tager rundt over hele verdenen og afmonterer bomber, som en indtil videre ukendt gruppe planter rundt omkring. Story mode starter med, at man får mulighed for at afmontere en bombe i træningsmode. Når man har gennemført denne, går det egentlige spil i gang, og man skal så afmontere bomber i forbindelse med handlingen i spillet. En bombe består af en række komponenter (puzzles) som skal løses, før man til sidst når ned til detonatoren – først når man har slået detonatoren fra, er hele opgaven løst.

Det er muligt igennem spillet at samle forskellige såkaldte ”pickups” op. Disse kan være med til at gøre livet en del nemmere (eller måske længere) for dig, når du er ved at løse et puzzle. Eksempler på pickups kan være EMP Smart Bomb og Time Capsules. Der er 5 forskellige pickups, som alle har deres unikke funktion.

Arcade mode giver mulighed for at vælge imellem 4 forskellige sværhedsgrader, hvoraf kun ”easy” er låst op til at starte med. Det går i al enkelthed ud på, at man skal afmontere en række puzzles inden for et bestemt stykke tid. Målet er ganske enkelt at overleve længe nok til, at man kan slå detonatoren fra.

I Challenge mode handler det om at afmontere bomberne hurtigst muligt. Hver gang man har låst op for en bombe i story mode, bliver den tilgængelig i challenge mode. Til forskel fra Storymode er der ingen muligheder for at samle på hjælpemidler.

Til sidst er der Special mode. Her handler det om, at du skal få den højest mulige score eller bedste tid alt efter, hvilket komponent det er, du skal til at løse. Special mode er den sidste ting, der bliver låst op for i løbet af spillet, og det tager dig uden tvivl et godt stykke tid at nå hertil.

Smart Bomb

Fælles for alle single player spillemodes er, at man får mulighed for at kigge ind i de forskellige komponenter i en bombe og skal så flytte rundt på f.eks. spejle, så en laserstråle kan gå fra den ene ende til den anden og dermed demontere komponenten. Det lyder måske nemt, men det er det bestemt ikke.

Der er også mulighed for at spille head to head med op til 4 personer ad gangen. Her er der 2 forskellige muligheder for spil. Enten kan man kæmpe om, hvem der hurtigst kan afmontere en bombe (kaldet for Timed game), ellers så er der mulighed for at kæmpe om points. Sidstnævnte foregår på den måde, at alle spillerne sidder med de samme bomber, og den person som først får løst et puzzle, får point. Man bliver ved med dette indtil alle pointene er givet.

Grafik
Sammenligner man Smart Bomb med andre puzzles fra PSP konsollen, er grafikken ikke noget specielt. Men eftersom der er tale om et spil i puzzle-genren, så har grafikken ikke den højeste prioritet.

Lyd
Lydsiden af spillet må betegnes som værende meget ensformigt, dette er en ting som ofte ses i puzzlespil, og det får mig bare til at glæde mig til den dag, hvor EA laver et puzzle med et lækkert soundtrack, som de har på alle deres andre spil.

Smart Bomb

Holdbarhed
Selv om Smart Bomb umiddelbart lyder som et ret interessant spil, så viser det sig hurtigt at blive ret kedeligt. Selvom der er en lang række forskellige puzzles, så føler man det lidt som om, at det er de samme ting man laver om og om igen.

Den eneste, som kan være med til at forlænge levetiden på Smart Bomb, er muligheden for at spille op til 4 spillere imod hinanden. Dette kræver naturligvis 4 PSP’ere med hver sit eksemplar af Smart Bomb.

Overall
Smart Bomb er et forsøg på at lave et puzzle med et koncept, som ikke tidligere er set. Det er måske lykkedes til en hvis grad, men spillet i sig selv er ikke specielt fængende. Står du nede i butikken og skal have dig et puzzle spil, så kan det klart anbefales at prøve enten Lumines eller Mercury, før du begynder at overveje Smart Bomb.
Gameplay:7.0
Grafik:7.0
Online:
Holdbarhed:7.0
Overall 7.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.