Spider-man 2

Anmeldt af: - 15. august 2004 - kl. 20:00
Del denne artikel:
0 0

"Alle han elsker kommer til skade" .... Vi kigger lidt på det nye Spiderman 2 spil fra Activision

Som ventet kom der kort tid efter premieren på Spider-man 2 et videospil bygget over filmens handling og karakterer. Spillet er udviklet til alle former for spillemaskiner lige fra PC til nGage, og forsøger også i gameplay’et at ramme et meget bredt publikum. Humor bliver brugt frem for blod i dette spil, som kan spilles af alle fra 6 år til 56 år.

Gameplay
Spider-man 2 tilbyder kun singleplayer mode samt få muligheder for indstillinger i opsætningen, så man bliver hurtigt kastet ud i selve spillet.

Man starter med at lære at slås og svinge sig i det net, som man skyder til højre og venstre. Man kan vælge mellem ”easy-swing” eller ”normal-swing”, og her er ”normal-swing” klart at foretrække.
Spiderman 2 Screenshot

Man kan ikke ændre denne feature inde i spillet, og man får i spillet brug for at kunne svinge sig mere frit, hvilket kun ”normal-swing” tillader. Der er hele tiden en hjælpende fyr i højttalerne, som fortæller dig, hvordan man skal komme videre, og hvordan man klarer de forskellige opgaver.

Historien i spillet følger meget handlingen i filmen, og er tro mod det univers, som Marvel i sin tid kreerede. Peter Parker kommer altid for sent til sine aftaler med eks-kæresten Mary Jane, fordi han skal udføre sine heltegerninger, som består i at redde piger i nød, hjælpe politiet med bad-guys, redde folk, der er ved at falde ned fra høje bygninger og selvfølgelig beskytte byen mod super-skurkene.

Spillet går meget ud på at samle ”hero-points”, som man samler sammen ved at hjælpe folk i nød. For disse points kan man købe sig til at blive hurtigere, stærkere og farligere, og man kan endda også købe sig fattig i blærerøvstricks, så man for eksempel kan lave ekstra saltomortaler, inden man lander på jorden.

I starten er det sjovt at hjælpe staklerne på gaden, men udviklerne af spillet har ikke lavet nok forskellige helte-missioner. Når du endnu engang har reddet den samme mand ned fra taget og stoppet de samme forbrydere for 10. gang, bliver det desværre lidt trivielt. Heldigvis bliver disse små helte-missioner lidt efter lidt tonet ned til fordel for større missioner, hvor du skal redde hele verdenen fra de superskurke, der er med i filmen.

En ting, som er speciel ved Spider-man 2, er, at man også får opgaver, hvor der ikke er nogen fare på færde, og det giver et dejligt pusterum, som enhver superhelt en gang imellem kan trænge til.

Styringen i spillet er rigtig god. Man lærer hurtigt at svinge sig gennem New Yorks gader og hvordan, man takler skurkene på de fedeste måder.

Spiderman 2 Screenshot

Grafik
Grafikken i selve spillet er god, men presser ikke xbox’en til det yderste. Spiderman-figuren er meget livagtig og godt animeret. Spillet indeholder en masse cut-scenes, som er af meget svingende kvalitet. I nogle af mellemsekvenserne ligner figurerne ikke de tilsvarende skuespillere, mens der andre gange er lagt meget arbejde i at lave fantastiske scenariske sekvenser.

Spiderman 2 minder faktisk meget om GTA3 og Vice City. Man befinder sig i en storby, hvor man kan tage rundt og kigge på byen, hvis man har lyst til det, eller skynde sig igennem missionerne og komme videre med spillet. Der findes endvidere et godt kort med zoom, så man kan finde rundt i New York, hvor spillet foregår. Mange af de kendte bygninger og monumenter i New York er også at finde i spillet, hvilket giver en god fornemmelse.

Lyd
Man har fået mange af de autentiske skuespillerne til at medvirke i spillet. Det virker rigtigt godt, men når man snakker med de almindelige mennesker på gaden, er deres replikker og tilråb til Spiderman dårlige og uopfindsomme, hvilket man nemt irriteret over efter 10 minutters spil.

Baggrundsmusikken er begrænset til visse tidspunkter i spillet, og det er faktisk rart, at der ikke altid er musik i baggrunden. Lydeffekterne er også gode og ikke for prangende.

Spiderman 2 ScreenshotHoldbarhed
De forskellige missioner er opfindsomme og forskellige, og det er selvfølgelig med til at gøre spillet sjovt at spille. Der er stor forskel i sværhedsgraden gennem spillet, og det er virkeligt et plus.

Man kommer nok til at sidde fast enkelte steder, men ellers er sværheds-graden er rigtigt godt sat.

Vekslingen mellem en svær mission og en let mission gør, at man kan slappe lidt af og bare nyde udsigten fra en skyskraber, inden man skal give sig i kast med endnu en superskurk. En stor fordel er, at man hvor som helst i spillet har mulighed for at gemme spillet.

Spillet er langt, hvilket er dejligt, når man har brugt mange penge på et spil, men som nævnt er der kun en singleplayer del, og det går lidt ud over holdbarheden. Når man har kæmpet sig igennem Spiderman 2, har spillet ikke stor værdi. Man ved alt om, hvad der vil ske, og man kan ikke ændre på sværhedsgraden.

Men med det sagt er Spiderman 2 et godt spil, som man kan få mange timer til at gå med, og det er bestemt pengene værd. Er man Spiderman fan er Spiderman 2 et must, og det vil helt sikkert opfylde forventningerne. Spil, som laves i forbindelse med en film, er tit korte spil, der er lavet i en fart for at høste de sidste penge i forbindelse med filmen. Dette er ikke tilfældet med Spiderman 2 som er et godt og langt spil fuld af overraskelser og flotte sekvenser.

Overall
Efter at have tilbragt mange timer i selskab med Peter Parker og Spiderman er konklusionen, at Activision har lavet endnu et godt og underholdende spil. På trods af den manglende multiplayer del og en del irritationsmomenter i nogle cut-scenes, er det helt sikkert et spil, der er alle pengene værd. Kan man lide spil som GTA og Wolverines Revenge, og er man tilmed Marvel fan, er dette spillet, man skal have fat i.
Gameplay:8.0
Grafik:8.0
Online:
Holdbarhed:8.0
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.