StarBlood Arena

Anmeldt af: Hoder Jensen - 20. april 2017 - kl. 15:04
Del denne artikel:
0 2

StarBlood Arena byder på action fyldte kampe i alle retninger, det her er PlayStation VR’s nyeste 360-grader skydespil. Vi tager skibet ud af garagen på en prøvetur.

PlayStation VR har primært haft fokus på singleplayer oplevelser og det er ganske naturligt fordi den nye spilform lukker spilleren inde i en virtuel verden. Men multiplayer kan skam lade sig gøre og StarBlood Arena prøver at takle den udfordring, med et spil der primært har multiplayer for øje. Man finder derfor heller ikke nogle dyb historie i spillet, men dog et ganske veludført univers omhandlende StarBlood Arena Network.

StarBlood Arena Network er et intergalaktisk underholdnings netværk, der tilbyder hæsblæsende kampe imellem deltagere som skyder hinanden til plukfisk i lukket arenaer. Kampene sker ikke på ben, men i flyende små rumskibe, udstyret med store våben. Der er ikke rigtigt nogle dybere mening med præmissen bag det, ud over at man kan og det er sjovt at skyde andre ned.
Det er indie-udvikleren Whitemoon Dreams der står bag StarBlood Arena, men de har dog fået hjælp fra det erfarne Sony ejede studie San Diego Studio. Whitemoon Dreams er muligvis en indie-udvikler, men de består af erfarne folk som har arbejdet på mange spil igennem tiderne og en af de titler er ganske interessant det klassiske skydespil Descent. At kalde StarBlood Arena en moderne VR udgave af Descent, ville være en forsimplet forklaring, men der er ingen tvivl om at StarBlood Arena har Descent DNA i sig og det er da bestemt heller ikke en skidt ting.

Man finder ikke nogle kampagne med en historie og et mål, men der findes en singleplayer sektion man kan bruge til at træne sine færdigheder mod bots, inden man går ud i online multiplayer. Spillet tilbyder flyvende nærkamp i 12 forskellige arenaer og 4 forskellige spil typer, i form af alle mod alle (Carnage), hold mod hold (Team Carnage), stjæl bolden (Gridiron) og co-op sammen med venner, hvor man skal nedlægge bølger af fjender. Man kunne godt have ønsket der var lidt flere spil typer, men til gengæld er 12 arenaer overraskende højt, også selv om de til tider kan minde lidt om hinanden.
Hvad spillet dog ikke mangler, er forskellige typer klasser, som der er hele 9 af som hver har forskellige skibe. De forskellige klasser har forskellige evner, som man kender fra andre klassebaseret spil. Man finder derfor klasser som er gode til nærkamp, fjernkamp (sniper), support klasser, stealth klasser osv. De forskellige klasser låser op for mods og skins, jo mere man spiller med dem, så man kan yderligere tilpasse dem til ens spillestil. Netop tilpasning skal Whitemoon Dreams have ros for, fordi ud over mods til de forskellige klasser, er der også gode tilpasningsmuligheder af udsende på klasserne og ens skib, både indvendigt og udvendigt. Nye farver og udstyr til skibene oplåser man ved at købe kasser, der købes via spillets egen møntfod, som man hurtigt optjener ved at spille kampe.

Selve kampene er hidsig flyvende nærkampe, hvor man prøver at skyde modstanderne ned. Ens skib kan flyve i alle retninger og ens våben skyder der hvor man kigger med hovedet. Hvis man har spillet RIGS eller til dels også Eve: Gunjack vil man hurtig følge sig hjemme. Der er dog en lidt stejl indlæringskurve til at starte med og den første time i spillet kan føltes en smule uoverskueligt, men det skyldtes til dels at man kan bevæge sig i alle retninger og skal lære at begrænse sine bevægelse, fordi ellers ender man på hovedet. Når man er over den første indlæring, så begynder det dog meget hurtigt at give mening og man kan navigere rundt i banerne og man begynder at ramme det man sigter efter. Men man skal ud over den første time, før spillet rigtigt begynder at blive sjovt.
Men sjovt er StarBlood Arena, kampene bliver hurtigt hektiske og det er et spil man kan spille lige fra 5 minutter til flere timer, alt efter hvor lang tid man kan holde ud at være i VR. Det er dog ikke et spil som er særligt krævende, fordi man sidder i et cockpit, så kan ens hjerne godt holde ud man er i bevægelse, også selv om den bevægelser nogle gange er på hovedet i høj hastighed, imens man bevæger sin synsvinkel over det hele.

Som tidligere nævnt er der forskellige klasser, der har forskellige skibe, som besidder forskellige våben. Hvert skib har et primær og et sekundært våben, samt man oplader til et stort angreb, der er unik for de forskellige klasser. F.eks. Sniper klassen har naturligvis et hårdt slående våben, der dog skyder langsomt, men kan lades op til et angreb der skyder hurtigt og hårdt. Med hele 9 klasser, er det let at finde en klasse som passer til en spillestil og der er klasser som passer godt til begyndere, samt klasser som kræver flere færdigheder. F.eks. stealth klassen i spillet kræver man har styr på navigeringen i spillet, da det kræver man lister sig op bag ens fjender, uden man får fumlet sig ind foran deres våben. Det fremgår af de forskellige klasser tydeligt hvad deres styrker og svagheder er, samt hvor svære de er at udnytte optimalt.
Det er derfor også en rigtig god ide at bruge tid i singleplayer delen, hvor man kan møde bots i forskellige sværhedsgrader, så man kan lære de forskellige klasser og navigeringen af skibet, der som sagt godt kan føltes lidt udfordrende i den første time. Sværhedsgraderne mod bots går lige fra fjender der står stille til flyvende ninjaer der sparker røv, så man kan finde rigeligt med udfordring, hvis man ønsker det. Men det er naturligvis i online multiplayer at man finder mest sjov og udfordring.

Grafikken i StarBlood Arena er meget gennemført og de forskellige skibe, samt figurerer oser af charme og personlighed. Det hele står meget skarpt og spillet kører perfekt i PS VR. Det er blevet testet med en PS4 Pro, så jeg kan ikke stå inde for kvaliteten på en standard PlayStation 4, men ud fra videoer jeg har set fra den almindlige PlayStation 4 udgave, er der ikke voldsomt stor forskel. Arenaerne i spillet er forholdsvis små, hvilket betyder de kan nogle gange føltes lidt klaustrofobiske, men de er grafisk flot udført og den skarpe opbygning af banerne, hjælper med navigeringen når man har styringen på plads.
Grafikken er krydret med et glimrende soundtrack, der indeholder gode rock sange som passer fint til spillets stil. Resten af lydene er som man vil forvente og den smule snak der er i spillet, er fint udført, dog uden at være noget specielt at bemærke.

StarBlood Arena er et sjov VR skydespil med en pæn mængde indhold i form af 9 forskellige klasser og hele 12 arenaer. Så selv om spillet kun indeholder 4 forskellige spil typer, tager det ikke fra det er et sjovt spil, hvor man indlever sig i kampene og det hektiske action passer perfekt til VR. Det er dog uden tvivl i online delen spillets har sine største styrker, men her ligger spillets svaghed desværre også. Man kan frygte hvor stort antallet af spillere der er og hvor lang tid der er aktive spillere til online delen. Desværre har Sony har skudt lidt forbi med prisen, som pt. ligger på 299 kr. i butikkerne og 319 kr. digitalt, fordi det virker lidt for højt sat for et spil der primært er et online skydespil for et mindre publikum. Her vil en pris på omkring 200 kr. have gjort spillet meget mere attraktivt for flere spillere.
StarBlood Arena er dog uden tvivl et must-have for PlayStation VR ejere, som er på jagt efter et online skydespil, med hektisk action der suger en ind i cockpittet. Men man skal have højde for spillet store svaghed, det begrænset antal af spillere.
+ Hektisk sjovt gameplay der virker rigtigt godt i VR, mange klasser og baner, udført i flot grafik.
Begrænset antal spillere til online delen, for ens baner og en lidt for høj pris.
Gameplay:8.0
Grafik:8.5
Online:7.0
Holdbarhed:6.5
Overall 7.0
Log ind og stem
2
Der er 2 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.