The Gardens Between

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 21. september 2018 - kl. 13:40
Del denne artikel:
2 3

The Gardens Between er et smukt og unikt lille puzzlespil, med en ordløs fortælling om et venskab mellem to børn. Læs vores anmeldelse her.

I disse kommercielle tider, er der noget dejligt “tilbage til rødderne” over de mindre indie-udviklere, som kan forfølge deres drøm, uden nødvendigvis vis at tænke på grådige aktionærer, som konstant skal tilfredsstilles økonomisk. Det kommer der mange dejlige og originale spil ud af og The Gardens Between fra australske The Voxel Agents, er et af disse spil.The Gardens Between er et single-player eventyr-puzzlespil om venskab og minderne om en smuk fortid. Spillets hovedpersoner er pigen Arina og drengen Frendt, som sidder i deres trælegehus i toppen af et træ i en baghave, i en ikke nærmere defineret storby. Det regner og tordner og subwayen kører forbi på en bro bag dem. Pludselig lyder der et højt tordenbrag, tiden omkring dem går i stå og der dukker en lysende kugle op foran dem - og i det øjeblik de lægger hænderne på kuglen, falder de ned i en række levende og drømmeagtige ø-haver, som er fyldt med hverdagsting, og minder, fra deres barndom.

Sammen begiver Arina og Frendt sig nu ud på en smuk rejse i minderne som de har bygget op sammen. Man har ikke direkte kontrol over hverken Arina eller Frendt, men i stedet har man kontrol over tiden, som skal manipuleres for at løse gåder, tænde den lanterne som Arina bærer og få de to venner til toppen af hver ø. De to venner er påvirket af tiden, så når man bevæger tiden fremad, så går de to fremad og modsat, når man bevæger siden baglæns, går de baglæns.Tidsaspektet er ganske velfungerende og det er med til, at skabe nogle rigtigt fine udfordringer, hvor man lige skal have hjernen drejet ind på at tiden er noget, som kan manipuleres og at der er flere tidslinjer, som bevæger sig uafhængigt af hinanden. Derfor kan man også flytte objekter og ting gennem tiden, for eksempel de lysende kugler som Arina skal have i hendes lanterne når hun når toppen af øen, ved at flytte dem fra den ene tidslinje og til den anden. Det giver nogle hjernekrøllende puzzles undervejs og det er svært præcis at beskrive hvordan det virker - det er noget, som man selv skal lege med og opleve og der der er mange aha-oplevelser undervejs.

Gameplayet fungerer rigtigt fint og meget let at gå til. Der er ingen tidsbegrænsning, ingen farer eller fjender og der er ingen points - det er et spil som man kan opleve og udforske i ens egen hastighed. Udfordringen ligger i, at få løst de forskellige puzzles på den rigtige måde og det indebærer en del spolen frem og tilbage med tiden og det fungerer rigtigt fint, men det er også her, at spillets eneste lille svaghed ligger. Jeg savnede meget hurtigt en mulighed for at kunne bevæge tiden ved for eksempel dobbelt hastighed, da der som sagt er en hel del frem og tilbage og det kan virke tungt og lidt tidskrævende, når man for 17. gang skal spole hele vejen tilbage til starten for at finde løsningen på en puzzle, uden at kunne speede processen en smule op. Men bortset fra det, så fungerer gameplayet virkelig godt og det er en fornøjelse at sidde og hygge sig med.Stemningen i The Gardens Between er et af spillets mange styrker. Grafikken er flot og detaljeret, øerne er godt designet og ser generelt flotte ud. Det samme kan siges om både Arina og Frendts animationer, der også, for det meste, er flydende og flotte. Lydsiden er præcis som den skal være i puzzlespil, da soundtracket er afslappende og ligger dejligt i baggrunden og lydeffekterne er afdæmpede og der er ikke specielt mange af dem.

The Gardens Between er en gennemført lille pakke og en god fortælling, uden ord, om venskabet mellem to børn. Det kan gennemføres på omkring tre til fire timer og selv om det er forholdsvis kort tid, passer det fint til et spil af denne type - og slutningen er smuk og giver også et lille sug i maven.Vi giver vores klare anbefaling og hvis du er til puzzlespil, så bør du tage et kig på The Gardens Between, som kan købes på PlayStation Store til 149 kr. - i skrivende stund er der 20% rabat, så det kan anskaffes for under 120 kr. - hvilket vi synes du skulle gøre.
+ Gode puzzles, flot grafik og design, god og afdæmpet lydside
Manglende mulighed for at speede tiden op
Gameplay:8.5
Grafik:8.5
Online:-
Holdbarhed:6.0
Overall 8.5
Log ind og stem
3
Der er 3 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.