The LEGO Movie 2 Videogame

Anmeldt af: Kenneth Kristensen - 10. marts 2019 - kl. 15:19
Del denne artikel:
0 2

I The LEGO Movie 2 Videogame er der gensyn med blandt andre Emmet, Lucy og Batman, som skal forsøge at redde deres venner i Systar Systemet fra de invaderende Duplo Aliens.

I The LEGO Movie 2 Videogame er byen Bricksburg lagt i ruiner af de invaderende Duplo Aliens, som man så i slutningen af den første LEGO-film. Vores hovedpersoner Emmet og Lucy er flygtet i sikkerhed og er ankommet til en lille by kaldet Apocalypseburg fyldt med overlevende.Spillet er bygget op omkring et open-world koncept, hvor man frit kan udforske de steder man kommer til, i form af diverse sidemissioner. Men selvfølgelig er der også en mere lineær historie man kan følge undervejs, for at finde ud af hvordan verden bliver reddet fra de frygtindgydende Duplo-klodser.

Som så mange andre LEGO-spil før dette, går det igen ud på at samle LEGO-mønter til at låse op for både karakterer, våben, køretøjer osv. Men til forskel fra tidligere spil, har man nu også gjort brug af muligheden for at samle legoklodser i forskellige farver efterhånden som man smadrer landskabet.Undervejs i missionerne kan man gøre brug af forskellige ”gadgets”, som for eksempel kan være en trampolin for at kunne hoppe op på en afsats, eller en generator til at give strøm til en bro man skal krydse. Det er her de forskelligfarvede legoklodser kommer ind, da hver af disse gadgets kræver forskellige former for farvede klodser.

Det ærgerlige ved denne nye funktion med at bygge ting på denne måde, kontra en funktion hvor man tidligere bare skulle holde en knap nede, er at udførelsen ikke fungerer særlig godt. Det er kluntet og upræcist at arbejde med, i forhold til at placere den enkelte gadget rigtigt. Samtidig går det langsomt med at finde den rigtige gadget frem fra en ”quick-menu” som faktisk ikke kan kaldes en quick-menu, men da den helt sikkert er tiltænkt til hurtig navigering, fik den dette navn.Spillet har da også nogle vanskeligheder i form af kampsystemet, når man skal slås med nogle af de mindre fjender. Ens karakter går automatisk efter den fjende som er tættest på, men flere gange har jeg oplevet at man pludselig hopper videre til en anden fjende, som er længere væk. Det skaber nogle forvirrende momenter med meget flyvske kameravinkler, hvilket desværre ødelægger oplevelsen en smule.

Inden det hele går hen og bliver alt for negativt, er der heldigvis også nogle plusser, som er værd at nævne. Som tidligere indeholder spillet stadig muligheden for at man kan spille to personer side om side gennem hele historien. Gør man dette er kameraet dog zoomet lidt tæt på ens LEGO-figur, hvilket kan gøre navigationen svær i nogle situationer. Det virker dog mest til at dette bare er noget man lige skal vænne sig til.Styringen af køretøjerne har i tidligere LEGO-spil, efter min erfaring, været utroligt følsom når man skulle dreje, hvilket var med til at skabe situationer hvor man kørte ind i en masse ting ved en fejl. Dette er nu heldigvis blevet løst og det føles meget mere naturligt og rart at have med at gøre, selvom det ikke er på denne måde man tilbringer størstedelen af spillet.

For at komme lidt tilbage til historien, så er den bygget op af forskellige planeter som historien tager spilleren igennem. Nogle har en decideret sammenhæng med historien, mens andre planeter sender en forbi områder fra den første LEGO Movie film, såsom westernbyen The Old West.

For at låse op for nye planeter, skal man gennem missionerne og på hemmelige steder i landskabet, samle specielle LEGO-klodser, der hedder Master Pieces. Ved hjælp af disse klodser kan man på hver planet give strøm til en portal, som kan føre en videre til det næste sted.Hvis man har brug for en pause fra missionerne, har man mulighed for rejse til en planet som man kan gøre til sit hjem, ved at bygge forskellige bygninger såsom Emmet’s hus og en butik. Man kan gennem hele spillet finde og købe byggemanualer til flere bygninger, som er den ressource, der kræves for at Emmet ved hvordan han skal samle dem.

Som noget nyt er man ikke længere tvunget til at samle LEGO-mønter i stakkevis for at låse op for sine figurer, da man i stedet kan vælge at samle noget der hedder ”Relics”, som er små objekter der kan åbnes i en butik og så får man forskellige ting ud af dette. De klassiske røde klodser som man tidligere skulle bruge for at låse op for forbedringer i spillet, som at man for eksempel får dobbelt antal mønter, er nu erstattet af ”super relics”, som fungerer på samme måde men passer mere til temaet for spillet.Alt tekst i The LEGO Movie 2 Videogame er i øvrigt på dansk, så den yngre målgruppe som spillet tydeligvis er tiltænkt, bedre selv kan følge med i hvad der sker. Som helhed minder spillet rigtig meget om mange af de foregående LEGO-spil, men det føles mere som et spil, der er henvendt til en lidt yngre målgruppe end tidligere. Sværhedsgraden og spillets gåder lever nemlig ikke helt op til de tidligere spil. Mange af spillets nye funktioner fungerer desværre heller ikke optimalt, selvom idéerne egentlig er gode nok.
+ Fin historie, mange forskellige ting at lave, mulighed for at spille hele spillet sammen med en ven
De nye funktioner fungerer ikke optimalt, til tider vanskeligt kampsystem
Gameplay:6.0
Grafik:8.0
Online:-
Holdbarhed:7.0
Overall 6.5
Log ind og stem
2
Der er 2 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.