Trine 4: The Nightmare Prince

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 7. oktober 2019 - kl. 09:00
Del denne artikel:
0 0

Efter det skuffende Trine 3 er co-op puzzle-platform serien tilbage på sporet igen med Trine 4: The Nightmare Prince. Læs vores anmeldelse her.

Trine 4: The Nightmare Prince er det nyeste spil i co-op puzzle-platform serien fra finske Frozenbyte. Forgængeren Trine 3 flirtede modigt med gameplay i 3D, men det var ikke nogen succes, så fornuftigt nok vender Trine 4 tilbage til det elskede og glimrende 2D gameplay - og det er da også tydeligt, at det er her at udviklerne føler sig bedst tilpas.Igen tager man rollen som troldmanden Amadeus, ridderen Pontius og tyven Zoya. De tre helte har ikke været sammen i et stykke tid, men de bliver nu igen samlet da den unge Prins Selius er forsvundet. Prins Selius lider af intense, mørke drømme og fordi han har magiske kræfter, bliver hans mareridt til virkelighed, som slipper ud og hærger i den virkelige verden. De tre helte må nu drage ud på et farefuldt eventyr, for at finde prinsen før verden bliver opslugt af hans mørke skygger.

Som altid tager man kontrol over spillets tre forskellige figurer og så skal der løses massevis af fysik-baserede gåder og de små grå kommer ofte på arbejde, når de forskellige puzzles skal løses. Figurerne har hver deres styrker og egenskaber; ridderen Pontius er en formidabel kriger bevæbnet med et stort sværd og et skjold. Hans forcer er naturligvis hans styrke, hans evner i kamp og han kan bruge skjoldet til at reflektere lys og omdirigere vandstråler, som er nyttigt i mange forskellige puzzles.Den kvindelig tyv Zoya, kan med hendes bue og pil samt reb og krog, ramme fjender fra lang afstand og bruge rebet til at trække platforme til sig. Hun kan også nå steder hen, som ingen af de andre figurer kan ved at lave broer ved at spænde sit reb ud mellem to ankerpunkter. Troldmanden Amadeus bor på toppen af et sneklædt bjerg og han har magien i hans hule hånd. Han kan på lang afstand flytte rundt på kasser - eller trylle dem frem ud af den blå luft, så de kan bruges til at aktivere trykfølsomme plader i gulvet eller lave trapper, så han kan nå højtliggende platforme.

Ikke overraskende udgør disse tre figurer et helstøbt team, der er rustet til de strabadser de støder på gennem det smukke og fængende Trine 4. I løbet af spillet kan hver af de tre heltes egenskaber opgraderes. Zoya kan senere skyde med is- og ildpile og få et magisk reb, som gør tingene for enden af rebet vægtløse. Ridderen Pontius kan bruge sit skjold som faldskærm og svæve over længere afstande mens Amadeus for eksempel kan zappe sig fra det ene sted til det andet.Gameplayet er fyldt med puzzles som skal løses, mange af dem fysikbaseret. De kan virke noget uoverskuelige første gang man møder dem, men ved at tænke sig godt om og forsøge forskellige løsninger med de tre heltes forskellige egenskaber, viser løsningen sig dog for det meste hurtigt.

Der er en større ændring til de fleste puzzles i Trine 4. De tidligere spil i Trine serien har været bygget op omkring co-op, men spillenes puzzles kunne stadig klares alene. I Trine 4 tilpasser nogle af spillets puzzles sig til antallet af spillere, så det vil sige, at man støder på en type puzzle når man spiller alene og en anden når man spiller sammen med ens venner. Det er en ganske snedig løsning.

Den skarpe læser har nok lagt mærke til, at det er muligt at spille fire spillere i co-op (enten lokalt eller over nettet), men der er kun tre karakterer/karakter-klasser i Trine 4. Det bliver løst på den helt lavpraktiske måde, at den fjerde spiller får valget mellem en af de tre karakter-klasser, så der vil være to fra samme klasse hvis man spiller fire spillere.Trine 4 kører på en opdateret udgave af Frozenbytes spilmotor og som altid er grafikken virkelig smuk. Vores tre helte kommer igennem nogle af de mest fantastiske og eventyrlige områder på deres rejse. Baggrunden er fantastisk detaljeret, meget stemningsfuld og mange gange stopper man op, blot for at nyde den smukke grafik inden man begiver sig videre. Også vores tre heltes animationer er flotte og hele den visuelle side er nærmest som en samling af smukke illustrationer fra en eventyrbog. Det hele bakkes op af en god lydside med fine lydeffekter, gode stemmer og et flot soundtrack.

Det er godt at se, at Frozenbyte er vendt tilbage til rødderne med Trine 4: The Nightmare Prince. Spillet genopfinder ikke sig selv og føles meget som de to første spil i serien og det er kun positivt i min bog. Det er dog også ganske forståeligt, at Frozenbyte ikke har taget for mange chancer med Trine 4, for de havde brug for at få serien tilbage på sporet igen, efter det noget rodede Trine 3: The Artifacts of Power. Missionen er lykkedes, for serien er helt tilbage på sporet igen og at spille Trine 4: The Nightmare Prince var som et møde en god gammel ven igen.Er du til puzzlespil, som du kan spille sammen med et par venner eller din kæreste, så er Trine 4: The Nightmare Prince er et rigtigt godt bud på sådan et spil. De små grå kommer nemlig på arbejde og det fungerer bedst, når man sidder et par stykker i sofaen.

Trine 4: The Nightmare Prince kan købes på PlayStation Store for 239 kr.

Bemærk: Det var ikke muligt at teste spillets online multiplayer del, da der forud for udgivelsen ikke var nogen at spille med online.
+ Trine vender tilbage til rødderne, virkelig smuk grafik, gode udtænkte puzzles, velfungerende co-op gameplay
Måske ikke nok fornyelse for nogen
Gameplay:8.5
Grafik:8.5
Online:-
Holdbarhed:8.0
Overall 8.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.