Under the Skin

Anmeldt af: - 14. oktober 2004 - kl. 18:41
Del denne artikel:
0 0

Under the Skin er spillet om det lille rumvæsen Cosmi, som er blevet sendt til jorden for at blive ’modnet’. Når alle beboere på ’Planet Trick’ fylder 3, skal de bestå en form for manddomsprøve.

Under the Skin (UtS) er spillet om det lille rumvæsen Cosmi, som er blevet sendt til jorden for at blive ’modnet’. Når alle beboere på ’Planet Trick’ fylder 3, skal de bestå en form for manddomsprøve, der kort og godt går ud på, at tage til en eller anden planet og hærge den fuldstændig på alle mulige måder, samtidig med du vinder over andre rumvæsener som også prøver at bestå manddomsprøven.

Man styrer den lille Cosmi, der er en den lille blå fætter man ser på de forskellige screenshots. Han ser lidt spøjs ud og har en tendens til at hoppe i stedet for at gå. Men ud over det, er han fantastisk til at lave numre med folk. Dette får han i høj grad brug for, når han skal vinde over de andre rumvæsener fra Planet Trick.
Cosmi får dog ikke den bedste start, da han på sin intergalaktiske warp-scooter smadrer ind i den første og bedste satellit der er i omløb om jorden. Han styrter ned i Coco Town, og her starter spillet så.

Gameplay
Inden man går i gang, kan det være en god idé at starte med Master Itazuras dojo og toturial.

Master Itazura er sær gut, der snakker gennem en hånddukke der mest at alt ligner en slags gnu, men her bliver de basale aspekter af UtS forklaret på en hurtig men grundig måde. Master Itazura giver også nogle hints før hver bane så man er bedre forberedt.
Under the Skin screenshot

UtS er et meget vanvittigt spil der har et forholdsvist simpelt plot. Man klarer hver bane ved fx at samle et vist antal mønter, eller samle flere mønter end det andet rumvæsen på banen. På nogle baner skal man arbejde sammen med andre Rumvæsener mod en fælles fjende. Mønterne skal man skræmme ud af folk vha. en masse forskellige numre. Cosmi og de andre rumvæsener kan nemlig lave et smart trick: Ved at stille sig foran en jordbo og trykke cirkel, kopierer man hans identitet. Efter man har gjort dette skal man smutte hen under en lille UFO der er placeret rundt omkring på banen. Når man stiller sig under denne UFO bliver man lavet om til den jordbo man stod overfor før.

De forskellige mennesker man kan transformerer sig om til har alle nogle forskellige tricks, så det kan godt være smart at løbe lidt rundt og lede efter en jordbo med nogle gode tricks. Når man stiller sig foran personen kan man også se hvad tricks de har. Man kan ikke tage den samme person to gange, men der er flere af samme type rundt omkring.
Når man er forklædt som jordbo har man nogenlunde fred. Men hvis man bruger sine numre over for nogle personer så bliver de sure, og begynder at løbe efter én. Hvis der lige pludselig er alt for mange efter en, kan man kopiere en andens identitet, løbe over til en UFO og så stopper horden af mennesker med at forfølge dig.

Det er bare ikke altid nemt at finde en UFO, da de efter man har brugt dem svæver et nyt sted hen. Man har dog et kort til at finde ud af hvor de er, men dette kort kan inaktiveres af forskellige ting på banerne.

Man kan tåle at blive ramt 2 gange. Den første gang mister man overtøjet, og anden gang bliver man lavet om til Cosmi – og så bryder helvedet først rigtig løs. Alle der ser vores lille blå ven begynder at jage ham, og man må løbe febrilsk hen til den nærmeste UFO for at blive lavet om.

Hvis Cosmo bliver ramt yderligere begynder han at miste alle de mønter han har samlet. Hvis det andet rumvæsen bliver ramt mister han også mønter og så kan man lige smutte forbi og hugge nogle af dem.

Under the Skin screenshot

Der er mange forskellige tricks at bruge, alt efter hvilken persons identitet man har. Hver person har kun fem tricks i alt, så må man skifte mand når alle fem er opbrugt.
Groft sagt kan de forskellige tricks deles op to; der er dem der gør direkte skade og dem som hjælper én på en anden måde. Mange af Cosmos numre gør direkte skade. Fx kan man slippe en T-Rex løs, slå folk med overdrevne boksehandsker eller bare være snu og ligge tegnestifter ud foran de stakkels jordboere. Alt sammen får dem til at tabe de mønter man skal bruge. Den anden type tricks kan fx være nogle rulleskøjter der gør dig lidt hurtigere eller en støvsuger som suger alle mønter til sig inden for en vis radius. Nogle af trickene er meget originale, mens andre er meget trivielle. Desuden sidder man tit og kun bruger de samme tricks hele tiden, hvilket er ærgerligt da de andre er udmærket.

På specielle tidspunkter på hver bane er det ’panic’-tid. Alt efter hvilken bane man er på, så sker der forskellige ting. På én bane går trafikken amok og kører alt ned, på en anden er der sandstorm osv. Musikken skrues op i et hæsblæsende tempo og her skal man være ekstra på vagt.

Grafik
UtS byder på meget ’tegnet’ grafik. Alt sammen er lavet i meget enkle streger og ser meget særpræget ud. Det er ikke grimt, men heller ikke specielt kønt. Rumvæsener er sjovt lavet og de forskellige baner, der spænder fra Coco Town til Pranksylvania, er meget forskellige fra hinanden. Spillet kører meget lækkert, og selvom der er mange tricks der sker rundt omkring hovedet på én, er det stadig dejligt flydende.

Desværre er kameravinklen meget irriterende! Man kan på R2 skifte mellem én vinkel hvor man ser Cosmo bagfra, og én hvor man ser ham forfra. Desuden kan man styre højden på kameraet med højre analogpind. Men alligevel kan det til tider være umuligt at finde en god vinkel, og da spillet foregår under tidspres har man ikke tid til at sidde og finjustere kameraet.

Lyd
De forskellige lyde som trickene giver er fine og baggrundsmusikken passer godt ind spillets stil. Nogle ting er i starten ret sjove, fx Master Itazuras japanske dialekt, der lyder som en standard japansk sensei. Men stemmen gør, at man lige skal høre efter en ekstra gang, og til sidst er det bare irriterende at høre på ham og stadig ikke forstå ham.

Under the Skin screenshotHoldbarhed
Der er 7 baner i UtS, men de er ikke specielt store. Spillet er underholdende indtil man har klaret banen, så har man ikke lyst til at spille den mere. Der 3 sværhedsgrader, men den sværeste er låst indtil man har klaret de andre.

Der er lidt mere holdbarhed i 2-player delen, hvor man kan kæmpe mod hinanden for at få flest mønter, og det virker faktisk udmærket.

Overall
Under the Skin er et meget anderledes og originalt spil. Desværre er gameplayet lidt for enkelt til at det bliver rigtigt sjovt. Det ender tit med man bare løber rundt, samler mønter, løber hen til en UFO osv. Man har styr på spillet inden for 10 minutter, og der sker ikke meget udvikling derfra.

Spillet kan dog anbefales meget til det lidt mindre publikum, men PS2-spillere der vil have lidt mere substans bør holde sig væk. Men hvis du er træt af de samme spil hele tiden, og savner et spil der går mere tilbage til ’rødderne’, så kan det anbefales at leje Under the Skin, og se om det er noget for dig.
Gameplay:6.0
Grafik:6.0
Online:
Holdbarhed:5.0
Overall 6.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.