White Shadows

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 12. december 2021 - kl. 19:42
Del denne artikel:
0 2

White Shadows til PlayStation 5 er en særdeles stilfuld lille platformer i stil med Limbo - men et noget skabelon-skåret gameplay trækker ned. Læs anmeldelsen her.

White Shadows er en puzzle-platformer fra den lille udvikler Monokel og det første spil fra deres hånd. Det er et af de visuelt mest imponerende spil i 2021 og det lægger sig i samme kategori som de fremragende Inside, Limbo og Little Nightmares - så konkurrencen er hård.White Shadows udspiller sig i en dystopisk by, The White CIty hvor massevis af højhuse og tårne rejser sig mod en mørk himmel. Mantraet i denne verden er at “All Animals Are Equal”, men virkeligheden er en nogen anden. På toppen lever ulvene, grisene er arbejderklassen, rotterne fungerer som sikkerhedspersonale, mens fuglene nærmest ses som skadedyr og slås brutalt ihjel uden nåde.

Man tager rollen som Ravengirl, en lille ravn der forsøger at slippe ud af den enorme by med dens store fabrikker - men hvorfor, ved jeg ikke helt. Historien er nemlig meget åben og helt fri for fortolkning - men det er tydeligt, at lys spiller en central rolle. Jeg vil ikke begynde at tolke mere på den, for det er præcis som med historien i for eksempel Inside, hvor man bliver smidt ned midt i et narrativ og forlader den lige så pludseligt igen. Man må selv tolke på den.Præcis som med de spil jeg for kort tid siden kategoriserede White Shadows med, så er der ikke voldsomt meget gameplay her. Man løber fra venstre mod højre, fra højre mod venstre, løser simple puzzles ved at trække i håndtag, løber fra skygge til skygge for ikke at bliver opdaget, hopper fra platform til platform og undgår dødelige fælder. Meget traditionelt og måske lidt for uopfindsomt, men det fungerer.

Det meste af tiden går med at bevæge sig fra et sted til et andet og her kan man virkelig nyde den utroligt smukke visuelle side. Spillet er helt i sort/hvid og minder mest om en østeuropæisk kunstfilm eller en smuk animeret kortfilm. Det hele lyses op af lysskilte med reklamer og noget der minder om propaganda fra de dominerende ulve på toppen - og lige præcis på det område, minder den visuelle side en del om spillene fra Oddworld Inhabitants. Det er i hvert fald ikke en visuel side man vil glemme lige med det samme; det er grumt, mørkt, men også smukt på samme tid.Alt i alt er White Shadows en fin puzzle-platformer. Gameplayet er meget standard og man kunne måske godt have ønsket sig lidt mere nytænkning på det område. Den visuelle side er helt fantastisk og selv om styringen er tung, virker den forholdsvis præcis i forhold til de hop og spring man skal lave.

Det hele kan gennemføres på cirka 3 timer og selv om det måske kan lyde som meget kort, passer det egentlig fint nok og det betyder at spillet holder sig mere eller mindre friskt fra start til slut.Er du til puzzle-platformere som Limbo, Inside og Little Nightmares - og i dette tilfælde tilsat en smule Oddworld Inhabitants, så er White Shadows noget for dig. Jeg var godt underholdt og den unikke spilverden i en smuk visuel stil, blev ved med at overraske. White Shadows er en på den visuelle oplever og det kommer med en anbefaling herfra.

White Shadows kommer kun til PlayStation 5 og kan nu købes på PlayStation Store for 149 kr.
+ Fantastisk visuel stil, en helstøbt og dyster oplevelse, en fin lille platformer
Intet nyt i gameplayet, måske lidt for kort
Gameplay:6.0
Grafik:8.0
Online:-
Holdbarhed:5.0
Overall 8.0
Log ind og stem
2
Der er 2 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.