WRC 4

Anmeldt af: Rasmus Abildgaard Slot - 6. november 2004 - kl. 19:00
Del denne artikel:
0 0

Ligesom en lang række andre titler på spillemarkedet, der udkommer årligt, er her den nye version af det officielle FIA licenserede rally spil WRC 4.

Rally spil har altid været en populær genre, når man snakker om computerspil. Det karakteristiske ved dem er desværre ofte, at sværhedsgraden kræver, at man bruger en hel del timer på bare at komme i gang. Sådan er det også med WRC 4, og man kan lige så godt forberede sig på at tabe igen og igen og igen – lige indtil man har lært at køre perfekt rundt i svingene, for det er nemlig intet mindre end det, der kræves.

Gameplay
Spillet består af en række efterhånden klassiske spilmodes, nemlig quick race, time trial, events og naturligvis også en championship mode med mulighed for at gennemføre en rally sæson på de rigtige WRC baner.

Der er 16 forskellige baner i alt, og fordi spillet som tidligere nævnt er det officielle spil, så er der naturligvis tale om de rigtige baner.
WRC 4 screenshot

Spiller man i championship mode fungerer det på den måde, at det naturligvis gælder om at køre hurtigst muligt igennem de forskellige stages for at opnå den bedst mulige placering i gennemsnit over hele sæsonen. Inden løbene har man mulighed for at lave ændringer af konfigurationen af bilen – en ting, der i forhold til mange andre bilspil tydeligvis er blevet nedprioriteret.

Under de forskellige løb er der en chance for, at man kommer til at lave nogle skader på sin bil. Disse skader skal udbedres imellem løbene. Dette gøres ved, at man har noget ”repair time”, som man så kan bruge på at rette skaderne. Har man totalskadet bilen, har man et problem, og man kan blive nødt til at starte op i de efterfølgende løb med skader fra starten. Der er mulighed for at lave skader på 9 forskellige områder af bilen lige fra udstødningen til motoren.

Events giver spilleren mulighed for at prøve kræfter med 4 forskellige challenges af forskellig karakter, så hvis man ikke lige har tid eller lyst til at spille championshipmode, så er her en mulighed for at få noget sjov ud af spillet alligevel.

En af de helt store ting ved WRC genren er, at der er lagt meget vægt på omfanget af de informationer, der er omkring såvel biler, kørere og ikke mindst banerne. Dette er bestemt en ting, som rally fans kan få rigtigt meget ud af, hvorimod normale spillere nok ikke vil få så meget ud af det.

Til at starte med i championship mode kan man vælge imellem 7 forskellige biler, og til hver bil hører der bilens rigtige kørere. Der er sågar små filmklip af kørerne i aktion – endnu et forsøg på at gøre spillet så fedt for rallyfans som overhovedet muligt. Der kan vælges imellem de efterhånden mest kendte biler: Subaru Impreza, Citroën Xsara, Peugeot 307, Ford Focus RS, Skoda Fabia eller Mitsubishi Lancer, så hvad enten man er fan af det ene team eller det andet, så er der altså mulighed for at få sine ønsker opfyldt.

Grafik
Grafikken er blevet væsentligt forbedret i forhold til 2003 versionen, men sammenligner man det med andre nye rallyspil, så er der bestemt ikke tale om noget revolutionært. Man oplever tit, at når man kører tæt på buskads og træer, så er de bare simple 2D elementer på banen, men WRC er ikke ligefrem det eneste bilspil med det problem.

WRC 4 screenshot

En af de ting, der altid har været meget fokus på, er mulighederne for at lave realistiske skader på bilen, og bedst er det, hvis der er mærkbar forskel på både styringen af bilen samt lyden. Skaderne på bilen er meget pænt lavet, men man føler, at skaderne ofte er begrænsede til ruderne, og hvis man har smadret ekstremt meget på bilen, så ryger kølerhjelmen af. Ryger man derimod rundt på hovedet med bilen, så er der ingen synlige buler på bilen.

Der er naturligvis også mulighed for at ændre synsvinklen, når man spiller, og der er faktisk hele 5 forskellige synsvinkler: 2 udvendige og 3 indvendige. Det klart anbefales at benytte de indvendige synsvinkler, da det er med til at gøre fartindtrykket bedre, og helt perfekt er det, hvis man også tilslutter et rat.

Lyd
Lyden i WRC er som den skal være. Der er masser af lækker motorlyd og lyden af udskridninger, når man laver drifting, er også, som den skal være.

Eneste nedtur ved lyden i spillet er ”klik” lyden i menuen. Allerede efter kort tid bliver den ret belastende at høre på, men det er naturligvis kun en lille del af spillet og derfor ikke noget, der trækker selve indtrykket af spillet i nedadgående retning.

WRC 4 screenshotHoldbarhed
Der ligger rigtigt mange timers underholdning gemt i WRC. Med hele 16 baner og omkring 100 individuelle ”stages” er der mulighed for at få sin lyst til rally styret.

Er man først kommet forbi den meget svære opstart og har lært, hvordan man skal køre for at få de gode placeringer, så er man godt på vej.

Der er naturligvis også mulighed for at spille online i dette spil, en faktor der altid er med til at forlænge levetiden på spillene.

Overall
WRC er et ganske udmærket rallyspil, men man må konkludere, at det mest henvender sig til fans af genren blandt andet på grundlag af sværhedsgraden. Der findes en lang række andre rallyspil på markedet som har en hurtigere indlæringskurve end WRC 4, og som derfor er et godt alternativ for spillere med mindre erfaring inden for rallygenren.

Ændringerne i spillet er desværre ikke så store, så der er mere eller mindre tale om en opdatering af indholdet og forbedret grafik i forhold til WRC 3.
Gameplay:8.0
Grafik:9.0
Online:
Holdbarhed:8.0
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.