WWE Smackdown! Here Comes the Pain

Anmeldt af: - 12. april 2004 - kl. 15:41
Del denne artikel:
0 0

Lets get ready to ruuuumble! Vi kigger lidt på et nyt wrestling spil.

Wrestling direkte oversat fra engelsk betyder brydning. Men det er ikke just brydning i klassisk forstand, som Smackdown! Here Comes the Pain (HCTP) handler om. Her snakkes der nemlig om den amerikanske variant, som ubetinget er en kende mere showpræget end normal brydning.

Der er måske få læsere af denne anmeldelse, der kan huske, at wrestling blev sendt i dansk TV for nogle år siden. Her var det den store(?) danske wrestler Asbjørn Riis, der stod for programmet, og viste wrestling fra USA med de store stjerner som Hulk Hogan, The Undertaker og Yokozuna.

Men gamle stjerner dør ud – og nye kommer til. I dag hedder stjernerne Brock Lesnar, Kurt Angle og The Rock, som I måske har set i film af mere tvivlsom standard som Scorpion King og Welcome To the Jungle.

WWE Smackdown! Here Comes the Pain er forsættelsen på en række af wrestlingspil – helt præcist nr. 5 i rækken. Har HCTP så noget nyt at byde på i forhold til forgængeren, og er spillet for andre end fans af genren?

Lets get ready to ruuumble!
Spillet ligner meget sin forgænger ’Shut Your Mouth’ med hensyn til styringen af spillet. Der er dog indført en lidt anderledes måde at blokere på. Du har nu to knapper i stedet for én til at blokere modstandernes angreb på dig. Du skal derfor, vurdere hvad din modstanders næste træk er, og derefter bruge den rigtige knap. Man kan også nemmere skifte mellem forskellige typer af moves ved at trykke en retning på D-pad efterfulgt af cirkel. Hvis du f.eks. trykker pil op og cirkel tager wrestleren fat i den anden på én bestemt måde. Herefter kan man så trykke cirkel igen efterfulgt af en retning for at lave et specielt move. Dette giver et utroligt stort antal moves hos hver wrestler.

Jo flere tæsk du giver din modstandere, jo mere bliver en lille blå Smackdown!-bar fyldt op. Når den er helt fyldt op kan du lave specielle Smacdown!-moves, som er nogle tricks, der virkelig gør ondt på din modstander. Desuden kan man ved at bruge right analogue stick håne sin modstander – såkaldte taunts. Hvis man laver dem i ringen fylder de også ens Smackdown!-bar op. Man skal dog lige passe på ikke at blive for overmodig, da ens modstander har det med at flyve op fra gulvet og fare på dig mens du står og hoverer.


Et andet nyt tiltag i spillet er en lille blå mand ved siden af ens navn. Denne viser ens status, og jo flere tæsk din mand får i specielle regioner, jo mere rød bliver han. Det gælder selvfølgelig om at målrette ens slag og moves mod de områder, som modstanderne begynder at have problemer med.

Der er i HCTP et utal af nye forskellige måder at kæmpe på foruden de gamle som Hardcore, Royal Rumble og Cage. Specielt kan nævnes Bra’n’Panties, hvor du vælger to babes – eller divas som de bliver kaldt – og hopper i ringen med det ene mål for øje at flå tøjet af den anden. Det både lyder og er ganske underholdende! En af de mest underholdende gamemodes er Hardcore, og i HCTP er der kommet nye interessante arenaer at slås i. I Hardcore er der ingen regler – man må slå med stole, borde og køre folk ned med en gummiged. De mange nye og også ret opfindsomme ting man kan bruge til at slå hinanden i gulvet med er hyldende morsomme, specielt hvis man spiller flere venner mod hinanden.

Single-player delen er et af de steder i HCTP, der er kraftigt forbedret siden sidst. Det er mere overskueligt, og man slipper for at vade rundt i gangene omkring arenaen for at finde nogle at snakke med. Nu kan man nemt overskue, hvor der sker noget interessant og hoppe derned. Desuden optjener man penge, hver gang man vinder i Season. Disse penge kan man så bruge i Smackdown! shoppen og købe en masse forskellige ting, som f.eks. nye moves, classic wrestlers som fx The Undertaker og Million Dollar Man og forskellige kostumer mm. som man kan putte på sin egen wrestler. Dette forøger holdbarheden betydeligt.

Der er i HCTP mulighed for at lave sin egen wrestler, hvilket er et noget af det sjoveste ved spillet. Man bruger timer på at skræddersy ham ned til de mindste detaljer, og hvis man giver sig god tid bliver resultatet faktisk godt. Man kan også definere, hvilke moves de bruger, hvordan de taunter og deres måde at løbe ind til ringen på. Der ligger mange timers underholdning i denne del af HCTP. Desværre er der ikke så meget nyt i denne sektion i forhold til det gamle spil, og det virker som om, at denne del af spillet er nedprioriteret lidt – men der er stadig meget god underholdning i det.

Grafik
Der er ikke sket den store tekniske revolution siden det sidste spil, men grafikken er dog på nogle punkter blevet forbedret. Wrestlerne ser mere autentiske ud, og der er kælet for detaljerne. De mange forskellige moves flyder godt, og der er mange flotte animationer. Man kan dog godt se, at man har bibeholdt nogle af de gamle animationer fra det tidligere spil, men der er også kommet en del nye.

Der er gjort lidt mere ud af præsentationen af de enkelte wrestlere og lidt mere show ved main events så som Royal Rumble og WrestleMania. Men selvom der ikke er sket det helt store ved grafikken, er HCTP nok det flotteste wrestlingspil til dato.

Lyd
Det er ikke lyden man skal købe HCTP for, men igen – det er vel heller ikke lyden, der er det mest interessante i sådan et spil. Der er ingen kommentator til kampene, hvilket egentlig er ok, og de eneste lyde man ligger mærke til er slå/spark-lyde og publikum. De fungerer til gengæld fint nok. Lyden i menuen er fin, og man bliver ikke irriteret over den. Men der er stadig god plads til forbedring i denne del af spillet.

Holdbarhed
Er det så et spil, man bliver ved med at hive frem? Både ja og nej. Singleplayer er klart forbedret siden sidst. Det er mere overskueligt og sjovere. Men når man har gennemført et par sæsoner bliver det lidt ensformigt. Til gengæld er multiplayer uhyre morsomt -specielt Hardcore og Royal Rumble, hvor man kan bruge timer sammen med vennerne. Spillet har ikke Online-mulighed, hvilket er en skam.

Overall
Smackdown! Here Comes the Pain er det bedste wrestlingspil til PS2 til dato. Det har en flot grafik og det er sjovt og underholdende. Desværre bliver singleplayer hurtigt kedeligt, og når man har købt alle de extra features man kan, er der egentlig ikke så meget tilbage end at kæmpe mod vennerne, hvilket også er ganske underholdende. For folk, der elsker denne genre, er spillet et must, men for andre skal man nok lige prøve at leje spillet først inden man ofrer kr. 500,- på det.
Gameplay:7.0
Grafik:8.0
Online:
Holdbarhed:7.0
Overall 7.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.