Yoku’s Island Express

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 29. maj 2018 - kl. 10:11
Del denne artikel:
0 3

Hvad får man, hvis man blander to så forskellige genrer som et pinballspil og et platformspil? Så får man Yoku’s Island Express - læs her, om det er noget som virker.

Yoku’s Island Express kommer fra den lille svenske Villa Gorilla, som har to industri-veteraner i front, som tidligere har arbejdet hos både LucasArts og Starbreeze. Yoku’s Island Express er det første spil fra deres hånd - og det er en ganske fin debut.I Yoku’s Island Express tager man rollen som billen Yoku, der ankommer til øen Mokumana Island for at overtage rollen som øens postmester og han er klar til det stille og rolige liv på den tropiske ø. Sådan kommer det dog ikke til at forløbe, da en ældgammel gud er fanget på øen i en mystisk søvn, så nu er det op til Yoku, at hjælpe øens beboere - og ikke mindst at få posten bragt ud.

Yoku’s Island Express er et charmerende lille platformspil i metroidvania-genren, en genre som på det sidste har set en opblomstring takket være spil som Ori and the Blind Forest og senest Owlboy og nu altså også med Yoku’s Island Express, som på ganske snedig vis kombinerer klassisk platforming med et pinball spil - mere om det om lidt.Hvis du er i tvivl om hvad Metroidvania genren er, så er det et platformspil, hvor spilleren udforsker én stor sammenhængende spilverden, hvor man løbende låser op for nye egenskaber og nyt udstyr, som giver adgang til områder, man tidligere ikke havde adgang til. Disse spil indeholder ofte en del backtracking, for at genbesøge områder med nye evner, som altså giver adgang til nye sektioner af spilverdenen - og Yoku’s Island Express er ikke anderledes.

Yoku’s Island Express kombinere som sagt et Metroidvania platformspil med et pinball spil og det gøres helt gnidningsløst. Rundt omkring i spilverdenen er der placeret pinball-flippere og ved et tryk på en knap, så aktivere man dem og man er i gang med et spil pinball. Disse spil er helt usynligt smeltet ind i den store spilverden, men de er små spil og udfordringer i sig selv, hvor man kan optjene ekstra frugter, som er spillets valuta, åbne op for låste døre og klare forskellige udfordringer som man løbende får igennem spillet.Isoleret set, er det ganske gode pinballspil og jeg tog mig selv i, flere gange at sidde og spille disse små spil, bare fordi de var sjove og i et forsøg på at samle al frugt i det pågældende spil. Det lyder som et underligt mix, at blande et pinballspil og et platformspil, men Villa Gorilla har formået at få det til at virke på bedste vis.

Hvis man kan løsrive sig fra pinballspillene, ligger der en stor åben verden for ens fødder, hvor man skal levere post til forskellige postkasser og man støder på massevis af sjove karakterer, som gerne har opgaver til Yoku. Det kan for eksempel være, at man, ved at spille et pinballspil, skal stoppe en maskine, der er ved at koge over eller tømme et hus for utøj, så beboerne igen kan bo der. Det kan også være at man skal hjælpe en lokal håndværker med at finde en værktøjskasse og det resulterer i at man får en Slug Hoover. Dette aggregat er en slags støvsuger, der kan suge skovsnegle op og bruge dem som ammunition, som eksplodere når de rammer bestemte steder.Gameplayet i Yoku’s Island Express er rigtigt velfungerende og typisk Metroidvania, med en masse renden frem og tilbage - men så denne gang krydret med nogle fine pinball-sektioner. Det er svært præcist at beskrive hvordan det fungerer, men det fungerer overraskende godt og styringen af Yoku er fin og præcis. Det eneste som frustrerede mig en smule, var at der ikke er nogen oversigt over hvilke opgaver eller missioner man har gang i, da man nemlig godt kan have flere missioner aktive på samme tid, så jeg savnede en mulighed for at kunne tracke mine opgaver.

Yoku’s Island Express virker godt og det er sjovt at spille. Det er ganske imponerende, som Villa Gorilla har smeltet to meget forskellige genrer sammen, til et nyt take på Metroidvania genren. Grafikken er flot og farverig og ligner noget, der kunne være malet med vandfarve og ser ud til at være inspireret af Ghibli - og lydsiden præges af et muntert soundtrack og et sødt sludresprog.Alt i alt er Yoku’s Island Express et hyggeligt lille spil, som jeg bestemt havde nogle gode timer med. Blandingen af pinball og platformspil fungerer overraskende godt og isoleret set er de to genrer ikke blevet dårligere af at blive blandet sammen - dog er pinball-spillene nok lidt til den simple side.

Der skal lyde en anbefaling af Yoku’s Island Express herfra - spillet kan købes på PlayStation Store for 159 kr.
+ Vellykket sammensmeltning af to genrer, flot farverig grafik, underholdende og hyggeligt gameplay
Pinball-spillene kan sætte lidt for store krav til præcision, savner tracking af opgaver
Gameplay:8.0
Grafik:8.0
Online:-
Holdbarhed:7.5
Overall 8.0
Log ind og stem
3
Der er 3 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.