The Nioh Collection

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 5. februar 2021 - kl. 08:01
Del denne artikel:
0 0

The Nioh Collection samler Team Ninjas to brutale samurai action-rollespil, opdateret til PlayStation 5, i én pakke. Læs her, om det er værd at få en røvfuld mere med Nioh på PS5

Nioh serien fra Team Ninja er blevet kendt for især to ting; den brutalt høje sværhedsgrad og et særdeles velfungerende kampsystem. Nioh udkom på PlayStation 4 i 2017 og sidste år udkom Nioh 2, også til PlayStation 4. Nu er begge spil, samt alt DLC, blevet samlet i The Nioh Collection og opdateret til PlayStation 5.Nogle af opdateringerne som denne opsamling kan byde på er 4K grafik, gameplay i 120 frames i sekundet, alle udvidelser er inkluderet og understøttelse af DualSense controlleren. Det brutalt svære, men også meget velfungerende, gameplay er blevet bibeholdt, så leverer denne Nioh Collection den bedste oplevelse med Team Ninjas samurai action-rollespil?

Det første spil er altså det original Nioh fra 2017. Spillet har en fin og velfortalt historie, som udspiller sig i 1600-tallet i en fiktiv fantasy udgave af Sengoku perioden. Spillet er fyldt med karakterer, der er mere eller mindre præcist baseret på historiske figurer og man tager rollen som William, en gaijin (en vesterlænding) der kæmper som samurai. Han ankommer til Japan i jagten på en anden vesterlænding, Edward Kelly.Kampsystemet er særdeles dybt og kræver en del indlæring, men det er en del af Nioh seriens kendetegn - og dette, samt det lynhurtige gameplay, er fint bibeholdt i denne PlayStation 5 opdatering. Rent visuelt var det originale Nioh ikke specielt kønt - og det er det stadig ikke. Selvom grafikken er opdateret til PlayStation 5, så er den stadig mørk og mudret og ting som græs og overflader, virker stadig grove. Lyseffekterne er flotte og der er tydeligvis lagt meget arbejde i arkitektur på bygninger, design af landskaberne og den slags, men den visuelle side er desværre stadig ikke specielt indbydende, heller ikke i denne PlayStation 5 opdatering.

Nioh på PlayStation 5 byder på tre forskellige grafikindstillinger; en Standard Mode, en 4K Mode og en 120fps Mode. I Standard Mode er grafikken opdateret til almindelige HD fjernsyn og spillet kører derfor i 1080p ved 60 frames i sekundet og med ekstra grafiske detaljer i for eksempel skygger og i omgivelserne. 4K Mode kører naturligvis i 4K ved 60 frames i sekundet, mens 120fps Mode kører i 120 frames ved 1080p.PS5 opdateringen gør også fint brug af DualSense controlleren, både den haptiske feedback, de adaptive triggere og højtaleren, hvor der kommer enkelte lydeffekter ud af. Endelig er indlæsningstiderne lynhurtige og udvidelserne Dragon of the North, Defiant Honor og Bloodshed's End er også inkluderet. Alt i alt er PlayStation 5 opdateringen af det originale Nioh godkendt. Grafikken er ikke som sådan opdateret, den kører blot ved højere opløsning og i enten 60fps eller 120fps. Den grafiske kvalitet ser stadig ikke for godt ud, men det vigtigste, nemlig gameplayet, det holder stadig.

Du kan læse den fulde anmeldelse af Nioh til PlayStation 4 her.Det andet spil i denne opsamling er Nioh 2, som udkom til PlayStation 4 i foråret sidste år. Nioh 2 er en prolog og det udspiller sig flere årtier før det første spil, i et smukt men krigshærget Japan i år 1555, hvor monstre og onde ånder huserer i landet. Man spiller som en unavngiven Samurai, der er delt mellem to verdener; den menneskelige og den dæmoniske verden, hvilket betyder, at han er i stand til at tage form både som menneske og som dæmon.

Også i Nioh 2 er det lynhurtige og brutalt svære gameplay beholdt. Denne gang er der nyheder som Yokai Realms og Burst Counter, hvor Yokai Realms er mørke områder, hvor monstrene gør endnu mere modstand end normalt. Disse mørke områder regeres af et bestemt monster, som opretholder mørket og kan man få slagtet dette monster, vil mørket være forsvundet for evigt og naturen får sine smukke farver tilbage.Burst Counter er et modangreb, som skal times helt perfekt og udfører man det korrekt, vil ens modstander bliver lammet og vil miste en masse energi. Det er med stor risiko man udfører et Burst Counter og derfor er det med Burst Counter, som det altid er med gameplayet i Nioh spillene, at man skal tænke sig godt om.

I Nioh 2 er der de samme tre grafikindstillinger som i Nioh remasteren; Standard Mode (1080p/60fps med ekstra grafiske detaljer), 4K Mode (4K/60fps) og 120fps Mode (1080p/120fps). Grafikken i Nioh 2 er langt mere gennemført end i det originale Nioh, så derfor er denne opdatering af Nioh 2 til PlayStation 5 også langt flottere og mere tidssvarende at se på.Også her gør spillet brug af DualSense controllerens funktioner med haptisk feedback, adaptive triggere og udvalgte lydeffekter ud gennem højttaleren. Også her er alle tidligere udvidelser inkluderet og det betyder blandt andet flere missioner, flere våben, flere fjender og nyt armor. Der er ingen tvivl om, at Nioh 2 er den flotteste opdatering, men den er jo også foretaget på en noget nyere spil.

Du kan læse vores anmeldelse af Nioh 2 til PlayStation 4 her.The Nioh Collection samler altså de to spil i forbedrede udgaver til PlayStation 5 og smider alle tidligere udgivet udvidelser med i posen. Derfor er dette den ultimative udgave af de to samurai action-rollespil fra Team Ninja, specielt hvis du aldrig har fået kastet dig over de her spil. Hvis du tidligere har spillet dem, er der måske ikke den store grund til at hoppe på denne opsamling.

Det skal lige siges, at de to PlayStation 5 opdateringer kan købes separat, hvis man kun ønsker en af de to opdateret spil. Hele opsamlingen koster 594 kr. på PlayStation Store, hvilket virker som er temmelig høj pris for disse forholdsvis simple moderniseringer. Hvis du ønsker at købe de to opdaterede udgaver enkeltvis, kommer du til at betale 449 kr. pr. stk. for dem. Så er de vist også betalt.
+ Virkelig mange timers spil i de to spil plus alt DLC, tre gode grafikindtillinger, stadig særdeles velfungerende kampsystem
Alt for høj pris, det originale Nioh er stadig ikke kønt at se på
Gameplay:8.5
Grafik:8.0
Online:8.0
Holdbarhed:9.0
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.