Arise - A Simple Story

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 9. december 2019 - kl. 17:33
Del denne artikel:
0 0

Arise - A Simple Story er en smuk fortælling om en afdød mands liv - desværre er ikke alt lige så smukt og gennemført som den visuelle side. Læs anmeldelsen her.

Spanien er ved at markere sig kraftigt på landkortet, når det kommer til smukke historie-drevne eventyrspil. For ganske kort tid siden udkom det fantastisk smukke Gris, tidligere er Rime kommet fra Tequila Works fra Madrid og nu lander der et nyt smukt spil fra Barcelona, nemlig Arise - A Simple Story fra Piccolo Studio.Arise - A Simple Story er en puzzle-platformer og endnu et spil helt uden ord. Man tager rollen som en gammel mand, formentlig en tidligere magtfuld stammeleder, som nu er død. Han ankommer til et sted mellem de levendes verden og dødsriget og man gennemspiller nu hans minder fra et langt liv, i nogle symbolik-fyldte og virkeligt smukke baner. Det er minder fra hans barndom, til hans første forelskelse, hans første barn og til enden af hans liv. Der er i alt ti baner, som alle symboliserer et sted i hans liv. Det er smukt og også tankevækkende.

Arise giver spilleren mulighed for at tage styring over tiden - lige fra få sekunder og til hele årstider. Ved at bevæge den højre styrepind til højre og venstre, kan man manipulere tiden og bevæge, eller manipulere, ting i omgivelserne. Et par gode eksempler er, at man i den første bane kan kontrollere årstiderne, så man kan skifte mellem sommer og vinter. Om vinteren er der snedriver man kan bruge til at klatre op af, mens der om sommeren er andre ting i omgivelserne, der ikke er der om vinteren, som man kan bruge.Et andet rigtigt godt eksempel er at man senere i spillet skal krydse en stor mark med solsikker. Her kan man kontrollere hvordan solsikkernes hoveder vender, da man kan manipulere solens placering på himlen. Da solsikker hele tiden har blomsten vendt mod solen, danner disse blomster nye ruter igennem banen når man flytter solen. Arise finder hele tiden nye og interessante måde at sætte denne tidsmanipulerende mekanik i spil på og det bliver aldrig unødvendigt kompliceret.

Som en fin lille feature, kan Arise spilles i lokal co-op, hvor den ene spiller styre hovedpersonen og den anden spiller tager kontrol over tidsmanipulationen - det kræver dog, at man snakker en del sammen og det hele kan virke en smule “din tur, min tur”-agtigt, men det er en anderledes måde at spille sammen på.Tidsmanipulationen fungerer rigtigt godt, men det er der en anden del, der ikke gør og det er hele platformdelen. Arise - A Simple Story har et fast kamera og det betyder jo, at man ikke kan dreje det rundt for at få et bedre view. Arise er ikke noget svært spil og jeg tror at næsten samtlige gange jeg døde, havde noget at gøre med at jeg ikke kunne hoppe præcist nok. Det er visse steder meget svært at afstandsbedømme ens hop eller se hvordan to bevægelige platforme er placeret i forhold til hinanden. Opdagelse og smukke følelser er centrum for Arise og derfor er det ærgerligt, at frustration og irritation nogle gange får overtaget på grund af det klodsede platform gameplay.

Arise - A Simple Story er et virkeligt smukt spil. Spillets ti baner symboliserer som sagt et minde fra vores hovedpersons liv og de er derfor meget forskellige af udseende. Jeg var personligt meget betaget af den bane, jeg allerede har berørt tidligere, hvor man skal krydse en enorm solsikkemark ved at manipulere solens position på himlen. Der er også en bane, som symboliserer forplantning og som nærmest ser ud til at udspille sig i en symbolsk udgave af en kvindes livmoder. Jo, banerne er meget forskelligartede, fyldt med symbolik og virkelig smukke. Det samme er lydsiden, som består af smuk pianomusik og det passer perfekt til spillets emotionelle stil.Arise - A Simple Story er det første spil fra spanske Piccolo Studio og det er en virkelig smuk debut. Der er nogle ting, som ikke helt spiller, blandt andet den besværlige platform-del, men resten virker meget gennemført - designerne kan godt klappe sig selv på skuldrene, da det er et virkelig smukt spil.

Hvis du er til denne slags føle- og opleve-spil og var du glad for Journey og Rime, så skulle du tage et kig på Arise - A Simple Story. Og det kan godt være, at historien er “A Simple Story”, men det er en historie, som fortælles helt uden ord, som rammer en og den sidder i kroppen efter man har slukket spillet. Og det er der ikke mange AAA-spil der kan prale med.

Arise - A Simple Story kan købes nu på PlayStation Store til 149 kr.
+ Bevægende historie, smuk grafik, god tidsmanipulation, anderledes co-op
Besværlig platforming erstatter visse steder skønheden med frustration
Gameplay:7.0
Grafik:8.5
Online:-
Holdbarhed:6.0
Overall 7.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.